Portugáliában gyakorlatoztak

Nemzetközi tapasztalat a ditrói kilencedikeseknek

294

Az Erasmus-programon belül, Portugáliában végezte szakmai gyakorlatát a ditrói Puskás Tivadar Szakközépiskola tizenkét kilencedikes tanulója. Három hétig tartózkodtak kísérőikkel az Ibériai-félsziget délnyugati részén található ország Setúbal nevű városában, ahol ez idő alatt többek között iskolába jártak, szakmai tevékenységüket tekintve pedig a vízi ökoszisztémát tanulmányozták.

Tapasztalatszerzés Portugáliában. Hasznos projekt Fotók: Consue Portugal Facebook

Több szempontból is fontos volt a portugáliai tapasztalat – mutatott rá tegnapi beszámolójában a Puskás Tivadar Szakközépiskola aligazgatója, Elekes-Köllő Márta. Mint részletezte, néhány napig a gyermekek egy virágkertészettel foglalkozó cégnél tanulhatták meg, hogy mit is jelent a munkamorál, a setúbali műegyetemen a víz fizikai, kémiai és biológiai változásait tanulmányozhatták, mindezek mellett pedig természetesen a kikapcsolódásra is volt idő: többek között Lisszabonban is jártak, ugyanakkor a múzeumlátogatások is rendkívül hasznosnak bizonyultak.
– Olyan kompetenciákat szerezhettek, amelyekből előnyük származhat a továbbiakban, és azt is láthatták, hogy a tanulásnak van eredménye, érdemes tanulni – összegzett Elekes-Köllő Márta, hozzátéve: nagyon jó partnernek bizonyult a Consue Portugal nevű szervezet, hisz amellett, hogy mindenben igyekeztek segíteni a ditrói iskola diákjainak, fegyelemre, a dolgaik rendben tartására is ösztönözték őket.

A gyermekek rámutattak, jó volt megtapasztalni egy másik, általuk sokkal fejlettebbnek nevezett rendszert, ugyanakkor elmondásuk szerint a programban résztvevők, az osztály összekovácsolódása is fontos hozadéka a három hétnek. A nyelvtanulás is fontos része volt a projektnek, hisz az angol nyelv használata mellett portugál nyelvleckéket is kaptak a gyermekek.
Az aligazgató megjegyezte, az elkövetkezőkben is lesz lehetőségük Portugáliában gyakorlatozni az iskola kilencedikes diákjainak.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek