2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Porcsalmi lesz az ügyvezető elnök?

Porcsalmi Bálintot jelölte az RMDSZ ügyvezető elnöki tisztségére Kelemen Hunor – a tisztség Kovács Péter ügyvezető elnök két héttel ezelőtti lemondásával üresedett meg. Porcsalmi kinevezéséről a Szövetségi Képviselők Tanácsa dönt január 28-án.

Porcsalmi Bálint 17 éve lát el különböző feladatokat a szövetségben. A kampányszervezéstől a szervezeti építkezésig, a plakátragasztástól a kormányzati munkáig sok területen megfordult, és minden feladatát a rá jellemző maximalizmussal, szorgalommal és alázattal végezte el. Ismeri a szervezetet, és a szervezet is ismeri őt – így fogalmazott a jelöltről Kelemen Hunor. Az RMDSZ-elnök azt várja el a leendő ügyvezető elnöktől, hogy a két évvel ezelőtt meghirdetett „újratervezés” koordinátora legyen, segítse annak teljes körű megvalósítását, tovább erősítse a szövetség és a magyar közösség kapcsolatát, képviselje a magyar emberek érdekeit. Az elvárások között említette azt is, hogy a célokat az RMDSZ szervezetének innovatív és hatékony működtetésével valósítsa meg. Hangsúlyozta: Porcsalmi Bálint nemcsak Erdélyben, a romániai politikai térben tevékenykedett, hanem jelentős nemzetközi tapasztalatot szerzett tanácsadóként és trénerként. Tucatnyi párttal, politikussal és jelölttel dolgozott Kelet-Közép-Európa számos országában, de Afrikában és Ázsiában is. Meggyőződése, hogy ezt a tapasztalatot a szervezetépítésbe, a szövetség működésébe is átemeli – mondta Kelemen Hunor.
A 36 éves Porcsalmi Bálint Ko­lozsváron született, Zilahon végezte középiskolai tanulmányait, a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen szerzett politológusi diplomát. Az elmúlt 17 évben az RMDSZ valamennyi választási kampányában részt vett előbb szervezőként, koordinátorként, az utóbbi években pedig tanácsadóként. 2001 és 2003 között az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének ifjúsági előadója, 2003 és 2005 között a szórvány és szociális kérdésekért felelős ügyvezető alelnöke volt. 2005-től 2007-ig Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter kabinetfőnöke, 2007-ben a Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium államtitkára, majd az RMDSZ ügyvezető elnökének a tanácsadója volt. Kelemen Hunor kabinetfőnöke volt, amikor az a kulturális tárcát vezette. Hét éve az amerikai International Republican Institute trénereként politikai kommunikáció, szervezetépítés és kampányszervezés témakörben tart nemzetközi előadásokat, képzéseket – közel negyven politikai szervezet vezetőivel, tagjaival dolgozott együtt.

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb