Pontozott a román bajnok

61

Svédország adott otthont az idei rali-világbajnokság máso­dik ver­senyének, a havas via­da­l­nak elképzelt futamon vi­szont nyolc szakaszt éppen a hó hiánya miatt töröltek. A versenyt a címvédő Sébastien Ogi­er nyerte, a román bajnok Si­mone Tempestini a WRC2 kategóriában pontot szerzett.

A román bajnoki címvédő, Simone Tempestini, másodjára is pontot szerzett
A román bajnoki címvédő, Simone Tempestini, másodjára is pontot szerzett

Atervezett huszonegy helyett csak tizenkét gyorsasági szakaszt rendeztek az idei rali-világbajnokság második viadalán, a hét végén tartott Svéd Ralin. A Karlstadt központú verseny, amely a hagyományokhoz híven havas murva utakon zajlott, a viadal előtt nyolc szakaszt töröltek, mivel a meleg időjárás miatt elolvadt a hó, a sár pedig lehetetlenné tette a szelektívek megrendezését, egyet pedig a verseny során ugyanezen okok miatt semmisítettek meg.
A versenyen a világbajnoki címvédő Sébastien Ogier már az első szakaszt követően az élre állt, a megtartott 12 szelektívből hatot megnyerve győzött közel félperces előnnyel az ausztrál Hayden Paddonnal szemben, harmadik helyen a norvég Mads Østberg zárt.
A WRC2 kategóriában indult a román bajnoki címvédő Simone Tempestini, a Napoca Rally Academy pilótája egy Ford Fiesta R5-tel állt rajthoz a svédországi viadalon. Tempestini az első – pénteki – versenynapot a tizedik helyen zárta, a szombati nap negyedik szakaszán a harmadik Fredrik Ahlin kiesésének köszönhetően a kilencedik helyre lépett előre, amelyet a viadal végéig megőrzött. A Napoca Rally Academy versenyzője a karlstadti szuperszpeciálon a WRC2 kategóriában a negyedik legjobb időt érte el.

Eredmények
A Svéd Rali pontszerzői: 1. Sébastien Ogier (Volkswagen Polo R WRC), 2. Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC), 3. Mads Østberg (Ford Fiesta RS WRC), 4. Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo R WRC), 5. Ott Tänak (Ford Fiesta RS WRC), 6. Dani Sordo Dani (Hyundai i20 WRC), 7. Henning Solberg (Ford Fiesta RS WRC), 8. Craig Breen (Citroën DS3 WRC), 9. Elfyn Evans (Ford Fiesta R5), 10. Teemu Suninen (Škoda Fabia R5). A WRC2 kategóriát Evans nyerte Suninen és Esapekka Lappi (Škoda Fabia R5) előtt, Simone Tempestini a 9. helyen zárt.
Összetettben Ogier vezet 56 ponttal a 33 pontos Mikkelsen és a 27 pontos Østberg előtt, WRC2-ben Evans az első 50 ponttal a 18-18 pontos Armin Kremer és Pontus Tidemand előtt, Tempestini 4 ponttal a 15. helyen áll.
A világbajnokság következő futamát Mexikóban rendezik március 3. és 6. között.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.