Pontokért utazott a Sportklub

A Fradi ellen sem fékezne le a Csíkszeredai Sportklub Fotó: László F. Csaba
148

Alighogy lejárt szerda este a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának első Erste ligás középszakaszbeli meccse, máris autóbuszra ültek a játékosok és elutaztak az újabb idegenbeli kiszállásra. Kétnaponta játszanak a Ferencváros, a Bécs, illetve a Fehérvár ellen.

A Fradi ellen sem fékezne le a Csíkszeredai Sportklub Fotó: László F. Csaba

Belecsapott a sűrűjébe a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga középszakaszának alsóházában. A kék-fehérek a Vienna Capitals farmcsapatának szerdai legyőzése után szinte azonnal autóbuszba ültek és elutaztak Budapestre. Az ok nagyon egyszerű: pénteken a Ferencváros otthonában lehet tovább gyűjteni a pontokat, hogy majd vasárnap Bécsben vendégeskedjenek, és végül kedden este Székesfehérváron zárják a túrát.
Kicsi az esély arra, hogy a kék-fehérek ne kerüljenek be a sorozat rájátszásába, ennek ellenére komolyan kell venni minden meccset, és nagyon gyorsan el kell felejteni a szerda esti összecsapás utolsó 10 percét. Ekkor ugyanis helyenként hiányzott a megfelelő fegyelem a csapatból.
Ezt pedig szóvá is tette Leo Gudas vezetőedző a mérkőzést követően. Meglátása szerint továbbra is maximális odafigyelést igényel a védekezés, és a Bécs elleni meccsből kiindulva a fegyelem hangsúlyozottabb kell legyen.
– Úgy kell játszanunk a soron következő meccseinken, miként játszottunk a Bécs elleni első harmadban. Nagyon oda kell figyeljünk a védekezésünkre, továbbá nagyobb hangsúlyt kell fektessünk a fegyelemre. Elengedhetetlen követelmény ez, hogy pontokat tudjunk szerezni – jegyezte meg Leo Gudas.
A hétvégi műsor, Erste Liga: péntek, alsóház: Ferencvárosi TC – Csíkszeredai Sportklub (19); péntek, felsőház: MAC Budapest – Újpest (19), DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák (19.30); szombat, alsóház: Fehérvári Titánok – Brassói Corona (19.30); vasárnap, alsóház: Vienna Capitals II. – Csíkszeredai Sportklub (20.50); vasárnap, felsőház: Újpest – Dunaújváros (19.30).
A hétvégi műsor, román bajnokság: péntek: Gyergyószentmiklósi Progym – Bukaresti Steaua (18.30); szombat: Brassói Corona – Bukaresti Sportul Studențesc (17); vasárnap: Brassói Corona – Sportul (11), Bu­karesti Steaua – Gyergyószentmik­ló­si Progym (18.30).

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.