Pontok nélkül maradtak

Kikapott a Sportklub és a GYHK

30

Mind a Csíkszeredai Sportklub, mind a Gyergyói Hoki Klub elveszítette harmadik magyarországi mérkőzését a jégkorong Erste Ligában. A csíkiak a Ferencvárostól, míg a gyergyóiak a Dunaújvárostól szenvedtek vereséget.

Ötször zörgött a csíki háló Pesterzsébeten Fotó: jkb.hu

Rangadót játszott a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói Hoki Klub a jégkorong Erste Ligában. Előbbiek a felsőházban az éllovas Ferencváros-Telekom, míg utóbbiak az alsóházban a Dunaújvárosi Acélbikák vendégei voltak.
A Sportklub két egygólos vereséggel a háta mögött várta a Fradi elleni rangadót, hiszen korábban a Debrecen, illetve az Újpest vendégeként kellett fejet hajtson. Ám a zöld-fehérek elleni meccset hiába kezdte aktívabban a Sportklub, Pleszkán nagy napot fogott ki, majd a hazaiak a ritkás támadásaik során 15 perc alatt három gólt szereztek zsinórban. Ekkor alig 40 másodperc után Anisin szépíteni tudott, hogy majd a második felvonás elején Taratukhin góljával már csak mínusz egy legyen közte. Ekkor viszont a hazaiak kettős előnyt kaptak, és azzal egy kontra végén élni is tudtak, visszaállítva a kétgólos különbséget. Az utolsó felvonásban egyik csapat sem játszott fényesen, eluralkodtak az indulatok, de az eredmény nem változott az utolsó percekig. Bő egy perccel a vége előtt Don MacAdam lehozta kapusát, de ez visszafelé sült el, és a Fradi háromgólos győzelmet aratott. A zöld-fehérek nagyon közel kerültek a középszakasz felsőházának megnyeréséhez, míg a Sportklubnak hoznia kell a meccseket a második hely megtartása érdekében, hiszen az Újpest alaposan a nyomába van, sőt a vesztett pontok tekintetében előttük áll.
A Gyergyói Hoki Klub ahhoz a Dunaújvároshoz látogatott, amely botladozott az elmúlt időszakban, sőt vereséget vereségre halmozott. Ez a tendencia Borbás Gergely kinevezésével megváltozott, sőt a Vasast sikerült is legyőzniük. És a piros-fehérek ellen is ezzel a szándékkal álltak fel. Ez pedig meg is látszott, nagyon hamar, hiszen mindössze 15 perc alatt 3–0 állt az eredményjelző táblán, és a vendégek összetörtek. Nem tudták felpörgetni a játékot és egyre jobban fáradtak, így a háromgólos különbség megmaradt a 60 perc végére is.
A GYHK-nak sok ideje nem lesz a pihenésre, hiszen ma a Bukaresti Steuát fogadják, majd másnap a Galaci CSM otthonában kell helytálljanak, hogy végül a Sapientia U23-at fogadják.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek