Pont nélkül maradtak a magyarok

30

Búcsúzott a férfi kézilabda Európa-bajnokságtól a magyar vá­logatott miután a középdöntő utolsó mérkőzésén is vereséget szenvedett ezúttal Svédországtól. A vereség egyben azt is jelenti, hogy a válogatott biztosan nem lesz ott a riói olimpián.

A nagyon megfitalított magyar férfi kézilabda-válogatott 22–14-re kikapott a svédektől a lengyelországi Európa-bajnokság szerdai játéknapján, s ezzel eldőlt, hogy biztosan lemarad a riói olimpiáról.
Talant Dujshebaev szövetségi kapitány csapatának akkor maradt volna minimális esélye az áprilisi ötkarikás selejtezőtornás részvételre, ha most legyőzte volna az északi együttest. A válogatott végül a 12. helyen zárta a kontinensviadalt. Az eddigi olimpiai kézilabdatornákon – leszámítva a magyarok által bojkottált 1984-es Los Angeles-i játékokat – mindig szerepelt magyar válogatott: 1936-ban és 1972-ben csak férfiak számára rendeztek versenyt, a nők 1976 óta vannak jelen. A Rio de Janeiró-i lesz az első olyan olimpia, amelyre sem a magyar férfi, sem a magyar női csapat nem jutott ki.
A házigazda lengyel csapatot valósággal „elgázoló” horvát, valamint a spanyol, illetve a norvég és a német válogatott jutott be az elődöntőbe a lengyelországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. A norvégok a címvédő, olimpiai és világbajnok franciáknál bizonyultak jobbnak, míg a németek az előző Eb-n ezüstérmes dánokat múlták felül a középdöntő utolsó csoportmérkőzésén.
A legnagyobb izgalmakat a horvát-lengyel meccs tartogatta. A horvátoknak legalább tíz góllal kellett nyerniük, hogy a négy közé jussanak, és a közel 15 ezer hazai szurkoló megdöbbenten figyelte, hogy a kedvencek bénultan játszanak, és végül katasztrofális vereséget szenvednek. A lengyeleknek egy pontszerzés elődöntőt ért volna, ám így csak a hetedik helyért játszhatnak.
A további program: ma: elődöntő (Krakkó, 19.30 és 22.00): Norvégia – Németország és Spanyolország – Horvátország; az 5. helyért (Wroclaw): Franciaország – Dánia (19.30); a 7. helyért (Wroclaw): Lengyelország – Svédország (17).

HN-összefoglaló

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek