Polgármesteri mérleg

43

Nyolc év városvezetői tevékeny­ségét értékelte mandátuma végén Mezei János, Gyer­gyó­szentmiklós tisztségének gyakorlásától eltiltott polgármestere. Sajtótájékoztatón ar­ról az 500 napról is beszélt, amióta nem dolgozhat a város élén.

gyergyo_mezei_lh_01_SZ

Második mandátuma nem úgy sikerült, ahogyan eltervezte – mondta el Mezei János tisztségének gyakorlásától eltiltott polgármester. Úgy véli, sokkal többet lehetett volna elérni, ha hagyták volna, hogy dolgozzon, azonban az ellene indult eljárás törést jelentett a város életében. Ennek ellenére úgy érzi, Nagy Zoltán alpolgármester és az általa vezetett önkormányzat maximálisan teljesített az adott körülmények között. Mint ismert, Mezei ellen 2015 januárjában indult ügyészségi vizsgálat a Gyilkostó üdülőtelepen tevékenykedő Monturist Kft. kapcsán. A DNA hivatali visszaéléssel, zsarolással és sikkasztásra való felbujtással vádolja őt. Már ötszáz napja tart meghurcoltatása – mondta Mezei. Mint kifejtette, ez idő alatt 37 bírósági eljárás zajlott az ügyében, öt alkalommal ellentétes döntések születtek, azaz alapfokon eltörölték az ellene hozott tiltásokat, majd a jogerős ítélet újból azt mondta ki, hogy nem térhet vissza hivatalába. – A vádpontokat bizonyítani nem tudták – szögezte le Mezei, hozzátéve, hogy jelenleg is hatvannapos eltiltás van érvényben.
A korábbi évek munkáját értékelve Mezei elmondta, büszke a város elmúlt 8 esztendejére, hiszen azt figyelembe véve, hogy honnan indult, sikerült jelentős eredményeket elérni, a fejlődés útjára lépni. Emlékeztetett arra, mekkora adósságai voltak a városnak 2008-ban, amiket azóta sikerült törleszteni. A fűtésrendszer felújítását is említette. Mint ismert, befektető bevonásával valósult meg a beruházás, mely jelenleg az ország egyik legkorszerűbb rendszerének számít. Ehhez képest korábban bizonytalan volt a szolgáltatás sorsa, gyakran nem volt fűtés és meleg víz sem. Mezei a megvalósítások közé sorolta többek között a Szent István tér létrejöttét, utcák teljes felújítását, járdaépítést, főtéri épületek rendbetételét, tanintézmények felújítását, valamint a külterületek tulajdonviszonyának rendezését, a hulladékgazdálkodás korszerűsítését is. Megjegyezte, közösségépítésre is igyekezett figyelni, ezért tartotta fontosnak a minőségi rendezvények szervezését.
– Amit vállaltam, odaadással végeztem, építészként azt mondhatom, elkészült az alap, melyre ezután lehet építkezni – mondta Mezei János, és köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki segítette munkáját és a lakosságnak, hogy támogatták.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.