2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

PNDL magas térdemeléssel

Nem nyugszik, amíg gyakorlatba nem ülteti az általa vezetett minisztérium projektjeit – jelentette ki Sevil Shhaideh kormányfő-helyettes, regionális fejlesztési, közigazgatási és európai alapokért felelős miniszter egy, a helyi fejlesztési programról (PNDL) folytatott megbeszélésen. A tárcavezető szerint nagyon sok intézkedést kell gyakorlatba ültetni gyors munkaütemben.
A program keretében országos szinten 5000 felújítást végeznek víz- és csatornahálózatokon, orvosi rendelőkön, 2500 óvoda- és 2000 iskolaépület számára e program révén tervezik megteremteni a működési engedély megszerzéséhez szükséges körülményeket.
Sevil Shhaideh emlékeztetett, minden helyi önkormányzattól „érett, komoly tervezeteket” várnak. Ennek kapcsán kijelentette, hogy teljes mértékben megfelelő a helyi hatóságok beruházási lehetőségeire vonatkozó aktuális törvénykezés.
„Ami a helyi hatóságok beruházásait illeti, a törvénykezés megfelelő, tiszta és világos, tudják, hogy mit kell tenniük. (…) Egyébként azoknak a polgármestereknek, akik első mandátumukat töltik és esetleg nincs megfelelő tapasztalatuk, felajánlottuk, hogy segítünk” – közölte.
Véleménye szerint a megyei hatóságoknak nagyobb mértékben kellene segítséget nyújtaniuk a projektek összeállításában a helyi önkormányzatoknak, mint azt jelenleg teszik, ugyanis – mint a tárcavezető fogalmazott – a megyei tanácsok „sokak által mostanában elfelejtett” egyik feladata az lenne, hogy a helyi hatóságok munkáját segítsék.

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb