2021, január 17, vasárnap.

Piros aszfalton biciklizhetünk

Az arrajáróknak feltűnhetett, hogy piros sáv húzódik hosszan a felújítás alatt álló Szász Endre utcán. A városházán megtudtuk: a terv előírásait szem előtt tartva a kivitelező pirosra színezett aszfalttal burkolta a kerékpársávot. Ez premiernek számít Csíkszeredában.

Az utolsó simításokat végzik a Szász Endre utcában. Késésben Fotó: Balázs Árpád
Az utolsó simításokat végzik a Szász Endre utcában. Késésben Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]M[/dropcap]eglepődve figyelték az arrajárók, hogy a teljes felújítás alatt álló Szász Endre utcában szokatlanul piros színű burkolat került a biciklisávra.
– Így szerepel a tervben, ezért a kivitelező pirosra színezett aszfalttal burkolta a kerékpárutat – mondta érdeklődésünkre Tankó András, a városháza ezért a beruházásért felelős munkatársa. Tájékoztatása szerint utolsó fázishoz érkezett a Szász Endre utca felújítása: az útfelület körülbelül 80 százalékán már megtörtént az aszfaltozás, még a Puskaporos utcától a Szász Endre utca végig lévő részt kell befejezzék.
– Itt a gázvállalat által végzett vezetékcserék miatt kissé megkéstünk, de jól haladunk, van remény, hogy kis csúszással ugyan, de időben végzünk – mondta Tankó András.
A munkálat befejezésének határideje ma jár le, és az idő valóban sürget, hiszen ezen az útszakaszon át kell haladnia a Székelyföld Kerékpáros Körversenynek.
– Immár tényleg az utolsó munkálatok vannak hátra. Az említett útszakaszra rákerül még az aszfaltburkolat, utána már csak a lámpaoszlopok felállítása, a zöldövezetek kialakítása, a fák ültetése marad – bizakodott tegnap Tankó András.

Forró-Erős Gyöngyi

Kapcsolódó cikkek:

14,315RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb