Pinzar bronzérmet szerzett

41

Remek teljesítménnyel tért haza Kínából a nemzetközi ifjúsági világjátékokról az ISK-FSK Szé­kelyudvarhely medgyesi asztaliteniszezője. A Taipeiben tartott rangos viadalon Andrei Pinzar bronzérmet szerzett.

Andrei Pinzar az egyetlen érmese volt a román küldöttségnek
Andrei Pinzar az egyetlen érmese volt a román küldöttségnek

Újabb sikert könyvelhet el az ISK-FSK Székely­ud­var­hely: a klub med­gyesi asztaliteniszezője Kínából tért haza bronzéremmel. Az elmúlt héten Taipei adott otthont az 50. Nemzetközi Ifjúsági Világjátékoknak (International Childrens Games), amelyen a világ 82 országa képviseltette magát kilenc sportágban. Az immár három éve Székelyudvarhelyen sportoló, a tavalyi ifjúsági III-as román bajnoki ezüstérmes csapattag, a medgyesi Andrei Pinzar szülővárosa segítségének köszönhetően utazhatott Ázsiába.
A selejtezők során Pinzar nem talált legyőzőre, svájci, szlovák és taipei-i ellenfeleit szettveszteség nélkül győzte le, ezzel pedig egyedüli európaiként jutott be az elődöntőbe. A döntőért vívott csatában 3–0 arányban maradt alul a singapúri Jabez ellen, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel a fiatal tehetség. Egyébként Andrei Pinzar volt az egyetlen, aki a romániai küldöttségből érmet tudott szerezni, noha az országnak mind a kilenc sportágban volt kiküldött sportolója.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.