Piac nyílt Csíkdánfalván

78

Első alkalommal tartottak piacnapot tegnap Csíkdánfalván, ahol ünnepélyesen használatba vették a helyiek a térkövezett, födött asztalokkal ellátott piacot. Az árusok idén még ingyen használhatják az asztalokat. A község vezetői remélik, a szerdai piacnap meghonosodik a közösségben.

Piacot avattak. Szerdánként várják az árusokat, vásárlókat Csíkdánfalván Fotó: Daczó Dénes
Piacot avattak. Szerdánként várják az árusokat, vásárlókat Csíkdánfalván (Fotó: Daczó Dénes)

Ezentúl a szerdát piacnapként is számon tartják Csík­dánfalván, ahol közösségi igényre építettek piacteret. Hétfőn Csíkszentdomokoson, kedden Ma­darason, csütörtökönként pedig Csík­karcfalván van a heti piac napja, ezért esett a választás a szerdai napra Csík­dánfalván – mondta Böjte Csongor, Csíkdánfalva polgármestere.
Az első piacnapon dió, alma és déligyümölcsök mellett ruházati cikkeket, lábbelit, edényt is lehetett vásárolni.
A déli harangszó után megtartott piacnyitón közös imával adtak hálát a megvalósításért a helyiek, akik nagy számban jöttek ki a piacra. Az ünnepségen jelen lévő Tánczos Barna szenátor azt kívánta a helyieknek: tele szatyorral térjenek haza a piacról, a termelőket pedig arra biztatta, minél több asztalt töltsenek be portékáikkal.
A LEADER-pályázatból kialakított piactér 54 ezer euróba került, ebből 38 900 euró az uniós támogatás. A piacteret övező kerítést a csíkdánfalvi közbirtokosság saját költségén alakította ki.
A térkövezett, födött asztalokkal ellátott piac része a régi tűzoltószertár is, ahol mosdókat alakítottak ki. Az épületben vannak még használható felületek, itt hűtőszoba felszerelését is tervezik a jövőben, ugyanakkor ebben az épületben hús és tejtermék árusítására is lehetőség van – tájékoztatott Böjte Csongor.
A polgármester elmondta: a piacnak van közegészségügyi engedélye. Az asztalokat az idén ingyen használhatják az árusok.

Daczó Dénes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek