2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Perdöntő volt a második harmad

Első MOL ligás mérkőzését játszotta hazai pályán a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata tegnap este a MAC Budapest ellen. A nézők nem kevesebb mint 11 gólt láthattak, de volt bunyó és kétes körülmények között születt gól is. Összességében a MAC megérdemelten vitte el a pontokat.

Shane Heffernan egyenlítő gólja a mérkőzés elején Fotó: László Róbert
Shane Heffernan egyenlítő gólja a mérkőzés elején Fotó: László Róbert

Fárasztó hétvégét zárt le a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata tegnap este a MAC Budapest elleni MOL Liga-mérkőzéssel. A csíki csapat pénteken és szombaton a Bukaresti Steauával meccselt és szenvedett kétszer 5–4-es vereséget. Kérdéses volt, hogy a fiúk mennyire tudnak megújulni az igen jó erőkből álló MAC ellen.
Az első harmadban nem látszott a fáradtság a kék-fehéreken, annak ellenére, hogy nagyon rosszul kezdtek. Rögtön az első percben Quinn hagyott ki egy ziccert, majd kettős előnybe kerültek a vendégek. A dupla fórral nem tudtak élni még a MAC játékosai, de a sima előnyt beverték. Alig pár másodperc múlva pedig Antal nem tudott időben megállni Bálizs előtt, amiért előbb úgy nézett ki, csak kisebb kakaskodás lesz, de Bíró Tamás és Roczanov Dezső borították az elvárásokat és ökölre mentek, majd zuhanyozni. A kis kényszerszünet alatt helyrerázódott a HSC, és ők kerültek kettős előnybe, de akárcsak a vendégek, a hazaiak is a sima előnyt értékesítették. Kiegyenlített harc kezdődött, majd a 12. percben kettős emberelőnyben már a vezetést is megszerezte a HSC. A folytatásban, bár a MAC közelebb járt a gólszerzéshez, nem sikerült élniük a lehetőségekkel.
A második játékrész egy hatalmas K. Heffernan-bombával és egy bravúros Bálizs-védéssel kezdődött. A kedélyeket a vendégek hamar lehűtötték: előbb Schmál, majd Hayes volt eredményes. Kezdett felborulni a pálya. A HSC csak kontrázni tudott, igaz, Moldován lövése a gólvonalon állt meg, míg S. Heffernan ziccerben fölé durrantott. A kihagyott lehetőségeket pedig könyörtelenül büntették Ma­joross Gergely tanítványai. A 34. percben Olson góljával már kettő volt közte. Az i-re a pont a 40. percben került fel, amikor Hayes megszerezte harmadik gólját.
Az utolsó felvonásra felszívta magát a HSC és Mikeska, illetve K. Heffernan góljaival mínusz egyre jöttek fel. Mindkét gólt sokáig vitatták a vendégek. Mikeska jobb oldali lökete átszakította a hálót és a palánkon csattant a pakk. A lelátóról gólnak tűnt. K. Heffernan góljánál az akció szintén a jobb oldalról indult. Csuklóból eleresztett lövése Bálizs válla fölött jutott a hálóba. A vendégek szerint az oldalhálón keresztül ment be. A bírók megadták mindkét gólt, de ilyenkor jó volna a videogólbíró rendszer… A HSC felzárkózása a vendégeket hozta inkább fel, és azonnal góllal válaszoltak. Majd mondhatni átvették a játék irányítását, és a találkozó vége felé még egy gólt szereztek a teljesen felőrölt HSC kárára.

Eredmény
HSC Csíkszereda – MAC Budapest 4–7 (2–1, 0–4, 2–2)
Gólszerzők: S. Heffernan (6.), Mihály E. (12.), Mikeska (44.), K. Heffernan (47.), illetve Hayes (4., 25., 40., 48.), Schmál (22.), Olson (34.), Nagy K. (59.).

Mestermérleg
Geréb István, HSC Csíkszereda: „Talán a második harmadig tartott az energiánk, miután két nehéz Steaua elleni meccs után voltunk, ami eléggé igénybe vett. A harmadik harmadra volt némi remény, de érződött a fiúkon, hogy egy ilyen sokat korcsolyázó csapat ellen, mint a MAC, nem tudjuk felvenni a versenyt. Egy frissebb csapat volt, mozgékonyabbak voltak, mind a védekezésben, mind a támadásban. Megvoltak a hibáink, nem tudtuk lefödni a harmadot és nem tudtuk megakadályozni a lövéseket. Ez volt a fő probléma. Holnap pihenni kell a Brassó elleni meccsre.”
Majoross Gergely, MAC Budapest: „A legutóbbi egymás elleni mérkőzés után sokat foglalkoztunk azzal, hogy helyzeteinket minél jobban használjuk ki. Azzal, hogy miért nem voltunk eredményesek? Azt hiszem, a kapu előtti játékban sokkal jobbak voltunk most. Ennek köszönhető, hogy hét gólt tudtunk lőni. A második harmad döntött, aminek különösképpen örülök, hiszen vannak itt bizonyos sajátosságok ezen a pályán, amire felhívtam a srácok figyelmét a mérkőzés előtt, és mégis belesétáltunk ebbe a csapdába, legalábbis az első harmadban. Szünetben ezt megbeszéltük, és gyorsan tudtunk váltani. Azt hiszem, ez nagy erősségünk, hogy próbálunk mindenre minél hamarabb megoldást találni, a lehető legerősebben továbbmenni és a nehézségeket nem kifogásként használni. Minél több olyan rendszer, amely segíteni tudja a játékvezetők döntését, annál jobb, hiszen mindannyiunk érdeke az, hogy ami valóban megtörténik a pályán, az szerint legyenek ítéletek.”

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,338RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb