Pénzjutalom a legjobb nyolcadikosnak

56

Kétnapos rendezvénysorozattal ünnepelt a hétvégén a Far­kas­lakához tartozó Nyikóma­lom­valfa. A „Békás napokra” keresztelt falunapokat idén először a fél évvel ezelőtt alakult Nyikó­ma­lom­falvi Ifjúsági Szervezet hozta tető alá.

[dropcap]A[/dropcap] Farkaslaka községhez tartozó Nyikómalomfalván szombaton délelőtt ünnepi szentmisével indult a kétnapos ünnepségsorozat, melyet megtisztelt jelenlétével dr. Tóth Lajos, Malomfalva testvértelepülésének, Felsőzsolcának polgármestere is.
A két település közötti kapcsolat idén lett 25 éves, 1990-ben egy baráti kapcsolatból született a felsőzsolcaiak kezdeményezésére.
– Az évek folyamán egyre szorosabbá vált a kapcsolat, a 2005-ös árvíz után azonnal segítségünkre siettek, ezt 2009-ben viszonozni tudtuk, abban az évben Felsőzsolcán volt a legnagyobb árvíz – tudatta lapunkkal Kovács Lehel, Farkaslaka polgármestere.
A településvezető elmondta, továbbá erősíti a két település kapcsolatát az anyaországi város önkormányzatának döntése, hogy létrehozzanak egy alapot, amelyből minden évben 100 ezer forintos anyagi támogatásban részesítik a legjobb, 8. osztályt végző malomfalvi diákot a tanulmányi eredményeiért és a magyar nyelv ápolásáért. Az idei pénzjutalmat Sinka Fanni kapta, akinek a felsőzsolcai polgármester egy oklevél kíséretében személyesen adta át a szombat délelőtti szentmise keretében. A malomfalvi diáklány Székelyudvarhelyen, a Benedek Elek Pedagógiai Líceumban folytatja tanulmányait.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.