2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Pénzbírságot kaptak

Közel két és fél hónapja ért véget a jégkorong Erste Liga 2018/2019-es idénye, ám utózöngéit két székelyföldi csapat, a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK most érezte meg. A sorozatot szervező Magyar Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottsága ugyanis most közölte, hogy előbbi alakulatot 1000, míg utóbbit 2000 euróra bünteti.

Valchar közösségi oldalon méltatlankodott a játékvezetés miatt Fotó: Pál Zoltán

Nem siette el év végi teendőit a Magyar Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottsága, amely a jégkorong Erste Liga 2018/2019-es április 2-i zárását követően csupán most értesítette a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói Hoki Klub vezetőségét, hogy pénzbírságban részesítette.
„Radim Valchar és a Csíkszeredai Sportklub esete egyszerű. Az Erste Liga-döntős gárda aranysisakos csatára az ismert közösségi oldalon minősítette elfogadhatatlan hangnemben a játékvezetést. A versenyszabályzat és az MJSZ sportfegyelmi szabályztata szerint a mérkőzést követő 24 órán belül az edzők, játékosok, hivatalos személyek nyilatkozataikban a játékvezetők tevékenységét nem bírálhatják. Ezen rendelkezés megszegése fegyelmi eljárás indítását vonja maga után” – írja a jkb.hu. Ezért a Sportklubnak 1000 eurós büntetést kell fizetnie.
A GYHK-nak viszont duplázódik az érték, hiszen két esetről is tárgyalt az FB. Mindkettő a GYHK – DEAC, illetve DEAC – GYHK negyeddöntő párharchoz köthető.
Utóbbi esetben „a GYHK 2-es számú játékosa egy játékmegszakítás alkalmával botjának végével megüti a DEAC 19-es számú játékosát. Ezt követően a GYHK kispadjáról a csapat ott-tartózkodó (meg nem nevezett) hivatalos személye magához inti a DEAC 19-es számú játékosát. Majd őt megragadva ráncigálni kezdi. A Fegyelmi Bizottság megállapítja a Gyergyói HK felelősségét. A sportszervezetek és a sportszakemberek felelősek az irányításuk alá tartozó csapat fegyelmezett viselkedéséért. A verseny, illetve játékszabályok betartásáért, a sportszerű viselkedésért saját magatartásukra nézve a versenyzők, az edzők, illetve a mérkőzés hivatalos személyei természetszerűen egyénileg is felelnek” – áll a határozatban. A debreceni oldalról Hugo Turcotteról, míg a GYHK oldaláról Gyenisz Jezsovról, illetve Gál Csaba másodedzőről van szó.
A másik ügyben a GYHK hazai pályán volt érdekelt a párharc 6. meccsén. „A Magyar Jégkorong Játékvezetők Egyesületének elnőke a Fegyelmi Bizottság részére megküldte a mérkőzés játékvezetőjének és a mérkőzés ellenőrének riportját, miszerint a mérkőzés második harmadát követően a hazai klub hivatalos személye, László Zoltán benyitott a játékvezetői öltözőbe, és ott a játékvezetőket abuzálta, fenyegette. A klub hivatalos képviselőjének álláspontja szerint a mérkőzésen feszült hangulat uralkodott, és a játékvezetők folyamatos bekiabálásoknak és fenyegetéseknek voltak kitéve a nézőtérről. László Zoltán, a klub alelnöke ezt követően nyitott be és annyit mondott, hogy »ha nem fújtok rendesen, nem fogunk tudni megvédeni«. A GYHK képviselője szerint, amit a játékvezetők fenyegetésnek véltek, valójában az ő védelmükben történt” – írják a határozatban.
A határozat ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül fellebbezést lehet előterjeszteni az MJSZ Fegyelmi Bizottságához. A fellebbezésnek a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.
Érdekes bejegyzéssel zárta a jkb.hu a hírt, miszerint: „Az Erste Liga versenyszabályzatának 43. §-a rendelkezik a csapatnevezés szabályairól. Ennek (5) bekezdése szerint: »Csak attól a szervezettől fogadható el csapatnevezés, amelynek nincs tartozása az MJSZ, a Liga Testület és a Játékvezető Testület felé sem, sem pedig az MJSZ által hozott határozattal valamely sportegyesület vagy játékos felé.«”

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb