szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Pénzbírságot kaptak

Közel két és fél hónapja ért véget a jégkorong Erste Liga 2018/2019-es idénye, ám utózöngéit két székelyföldi csapat, a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK most érezte meg. A sorozatot szervező Magyar Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottsága ugyanis most közölte, hogy előbbi alakulatot 1000, míg utóbbit 2000 euróra bünteti.

Valchar közösségi oldalon méltatlankodott a játékvezetés miatt Fotó: Pál Zoltán

Nem siette el év végi teendőit a Magyar Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottsága, amely a jégkorong Erste Liga 2018/2019-es április 2-i zárását követően csupán most értesítette a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói Hoki Klub vezetőségét, hogy pénzbírságban részesítette.
„Radim Valchar és a Csíkszeredai Sportklub esete egyszerű. Az Erste Liga-döntős gárda aranysisakos csatára az ismert közösségi oldalon minősítette elfogadhatatlan hangnemben a játékvezetést. A versenyszabályzat és az MJSZ sportfegyelmi szabályztata szerint a mérkőzést követő 24 órán belül az edzők, játékosok, hivatalos személyek nyilatkozataikban a játékvezetők tevékenységét nem bírálhatják. Ezen rendelkezés megszegése fegyelmi eljárás indítását vonja maga után” – írja a jkb.hu. Ezért a Sportklubnak 1000 eurós büntetést kell fizetnie.
A GYHK-nak viszont duplázódik az érték, hiszen két esetről is tárgyalt az FB. Mindkettő a GYHK – DEAC, illetve DEAC – GYHK negyeddöntő párharchoz köthető.
Utóbbi esetben „a GYHK 2-es számú játékosa egy játékmegszakítás alkalmával botjának végével megüti a DEAC 19-es számú játékosát. Ezt követően a GYHK kispadjáról a csapat ott-tartózkodó (meg nem nevezett) hivatalos személye magához inti a DEAC 19-es számú játékosát. Majd őt megragadva ráncigálni kezdi. A Fegyelmi Bizottság megállapítja a Gyergyói HK felelősségét. A sportszervezetek és a sportszakemberek felelősek az irányításuk alá tartozó csapat fegyelmezett viselkedéséért. A verseny, illetve játékszabályok betartásáért, a sportszerű viselkedésért saját magatartásukra nézve a versenyzők, az edzők, illetve a mérkőzés hivatalos személyei természetszerűen egyénileg is felelnek” – áll a határozatban. A debreceni oldalról Hugo Turcotteról, míg a GYHK oldaláról Gyenisz Jezsovról, illetve Gál Csaba másodedzőről van szó.
A másik ügyben a GYHK hazai pályán volt érdekelt a párharc 6. meccsén. „A Magyar Jégkorong Játékvezetők Egyesületének elnőke a Fegyelmi Bizottság részére megküldte a mérkőzés játékvezetőjének és a mérkőzés ellenőrének riportját, miszerint a mérkőzés második harmadát követően a hazai klub hivatalos személye, László Zoltán benyitott a játékvezetői öltözőbe, és ott a játékvezetőket abuzálta, fenyegette. A klub hivatalos képviselőjének álláspontja szerint a mérkőzésen feszült hangulat uralkodott, és a játékvezetők folyamatos bekiabálásoknak és fenyegetéseknek voltak kitéve a nézőtérről. László Zoltán, a klub alelnöke ezt követően nyitott be és annyit mondott, hogy »ha nem fújtok rendesen, nem fogunk tudni megvédeni«. A GYHK képviselője szerint, amit a játékvezetők fenyegetésnek véltek, valójában az ő védelmükben történt” – írják a határozatban.
A határozat ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül fellebbezést lehet előterjeszteni az MJSZ Fegyelmi Bizottságához. A fellebbezésnek a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.
Érdekes bejegyzéssel zárta a jkb.hu a hírt, miszerint: „Az Erste Liga versenyszabályzatának 43. §-a rendelkezik a csapatnevezés szabályairól. Ennek (5) bekezdése szerint: »Csak attól a szervezettől fogadható el csapatnevezés, amelynek nincs tartozása az MJSZ, a Liga Testület és a Játékvezető Testület felé sem, sem pedig az MJSZ által hozott határozattal valamely sportegyesület vagy játékos felé.«”

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb