Pénz műszerek vásárlására

61

A csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórház 500 000 lej anyagi támogatást kapott a szakminisztériumtól, az összeget az év harmadik negyedében folyósítják a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság révén és orvosi műszerek vásárlására lehet elkölteni. Csütörtökön a megyei tanács elnöke találkozik az egészségügyi tárca vezetőjével, segítségét kérve a somlyói kórházi osztályok elköltöztetéséhez.

Sajtóközleményben számolt be Hargita Megye Egészségügyi Igazgatósága arról, hogy 2016. április 12-én kedden az egészségügyi miniszter fogadta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház küldöttségét. A dokumentum szerint a találkozó a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság közbenjárásával jött létre, a megbeszélésen részt vett dr. Demeter Ferenc, a Megyei Kórház menedzsere, dr. Tar Gyöngyi megyei tisztifőorvos és Zonda Erika vezérigazgató, a Megyei Kórház vezetőtanácsának elnöke.
A megbeszélés tárgyát a kórház infrastrukturális gondjainak enyhítése képezte, amelyhez a minisztérium anyagi támogatását kérték.
A találkozó eredményeként a megyei kórház több mint 500 000 lej értékű, műszerek vásárlására elkölthető támogatást kapott, amelyet ez év harmadik negyedében az egészségügyi igazgatóságon keresztül folyósítanak.
A támogatás elnyeréséhez, a minisztérium költségvetéséből folyósított összeghez, a kórházat adminisztráló Hargita Megye Tanácsának tízszázaléknyi önrésszel kell hozzájárulnia.
Idekapcsolódik a hír, miszerint Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsa elnökét holnap fogadja Patriciu-Andrei Achimaș-Cadariu egészségügyi miniszter. A sajtóból évek óta ismert helyzetre kell megoldást találni: a csíksomlyói, egyházi tulajdonban lévő ingatlanból szeretnék elköltöztetni a tüdőgyógyászati és a fertőző osztályt. Erre megoldást jelenthet, ha a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház épületét bővítik, és oda költözne az osztály, az új épületszárnyban ugyanakkor helyet kapnának további beruházások is az évek során. Ehhez kér támogatást a minisztertől a megyei tanács elnöke, ugyanis a megyei költségvetésben nincs erre fedezet, a helyzet rendezésére viszont nagy szükség van, a kórház ugyanis stratégiai jelentőségű a térségben. Borboly Csaba kérése az, hogy a szaktárca költségvetéséből finanszírozzák a beruházást.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.