Péntekig jelentkezhetnek a jótékonykodók Kupakmozaikokkal a Föld jövőjéért

111

A csíkszeredai Juventutti Alapítvány V–VIII. és IX–XII. osztályos diákokat szólít meg a KupakArt elnevezésű programjával, amelynek keretében nemcsak a jótékonysági tevékenységeket, de a környezetvédelmet is népszerűsítik. Az idei pályázat témája a Földünk jövője, a jelentkezni kívánó osztályok osztályfőnökei legkésőbb március 23-ig, péntekig jelezhetik részvételi szándékukat.

Nagy István Művészeti Középiskola, VII. B osztály

Harmadik alkalommal indították el a csíkszeredai KupakArt elnevezésű pá­lyázatot, amelynek feltétele a kreativitás és a csapatmunka. A programra csíkszeredai és környékbeli V–VIII. és IX–XII. osztályok je­lentkezését várják, akiknek feladata kupakokból kirakott mozaik elkészítése, amely a Földünk jövője című témát ábrázolja.
Balázs Brigitta, a Juventutti Alapítvány karitatív koordinátora lapunk érdkelődésére elmondta, hogy az előző két év tapasztalatai azt mutatják: a jelentkezők komolyan veszik a felhívást, közel 30 osztály vesz részt.
– Amikor először meghirdettük ezt a pályázatot, nem is gondoltuk, hogy a jelentkező osztályok ennyire jó munkákkal fognak benevezni. Az első évben az Egészség volt a téma, utána a Barátom, a Föld, idén pedig a Földünk jövője tárgykörben lehet kupakmozaikot készíteni. A szabályzat szerint a résztvevők körülbelül egy hónap alatt gyűjthetik össze a kupakokat, majd az elkészült alkotást dokumentálniuk kell – közölte Balázs Brigitta, kiemelve, hogy a felhasznált kupakokat le kell adni a Juventutti székhelyén (Kőrösi Csoma Sándor utca, 2. szám).
A felhívás többoldalú üzenettel bír, ugyanis nemcsak jótékonysági tevékenység – amely által beteg gyermekekért fognak össze a diákok –, hanem egyben csapatösszerázó is.
A pályázatba benevező osztályok osztályfőnökei legkésőbb péntekig, március 23-ig jelezhetik a részvételi szándékot a bothazi.renata@juventutti.ro e-mail címen. A kupakok leadási határideje április 24.

Keresztes Bea

A cikk a Hargita Népe március 20-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek