péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Pénteken érkeznek a kegytemplomhoz

Az Erdélyi Mária Út Egyesület szervezésében huszonegy fiatal indult útnak tegnap Szé­kelyudvarhelyről Marco atya olasz nemzetiségű, de Romániában élő pap vezetésével. A lelkes csapat tagjai többségben Velencéből és környékéről érkeztek, és még soha nem jártak Székelyföldön. Az út végállomása a csíksomlyói kegytemplom, ahol a Szűzanya lábai előtt imádkoznak majd a zarándokok.

Áldással indultak el az olasz zarándokok. Hálát adtak Fotó: Szederjesi Tamás

Román és olasz fiatalokból álló zarándokcsoport indult útnak tegnap a székelyudvarhelyi Szent Miklós római katolikus plébániatemplomból. Vezetőjük, az olasz nemzetiségű Marco atya már hét éve él Bukarest közelében, ahol az elmúlt hetekben önkéntes munkát végeztek a Csíksomlyó felé haladó zarándokok.
Minderről Szederjesi Tamás, az Erdélyi Mária Út Egyesület szakaszfelelőse számolt be a Hargita Népének, aki elmondta: a zömében Velencéből származó fiatalok a csíksomlyói Szűzanyát akarják felkeresni, és hálát adni neki.
– A háromnapos út első megállója Homoródfürdő volt, ma pedig a Csíki Lázon lesznek elszállásolva a zarándokok. Ha minden jól megy, péntek délutánra a kegytemplomhoz érnek – közölte Szederjesi Tamás, megjegyezve: nem töltenek el sok időt Csíkszereda környékén az olasz fiatalok, azonban bárki találkozhat velük az érkezésük pillanatában.
A szakaszvezető kifejtette: az Erdélyi Mária Út Egyesület legfőbb célja az, hogy minél ismertebb legyen Székelyföld és környéke. Hozzátette: ehhez pedig nagyban hozzájárul a külföldi zarándokok jelenléte.
– Szeretnénk, ha egyre több fiatal indulna útnak a Mária úton, és elterjedne a zarándokturizmus. Bízunk abban, hogy a most itt lévő vendégek is hozzájárulnak mindehhez – jelentette ki Szederjesi Tamás, akitől azt is megtudtuk, hogy Molnár Sándor, az Erdélyi Mária Út egyesület elnöke köszönti majd az olasz csapatot, akiknek okleveleket nyújtanak át.
Mindazok, akik kíváncsiak a messziről érkezett zarándokokra, a 0748–032692-es telefonszámon érdeklődhetnek az érkezésük részleteiről.

Keresztes Bea

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb