Pásztorra támadt a medve

121

Újra embert sebesített a medve Hargita megyében, ezúttal Kis­solymos közelében juhokat legeltető gagyi származású pásztor esett a nagyvad áldozatául. Az eset érdekessége, hogy nem a mentőszolgálatot, hanem a rendőrséget értesítették először a támadásról, ezért eljárás indult a medve ellen.

Tegnapelőtt este Kissolymos határában legeltette a juhait a 34 éves pásztor, amikor elmondása alapján megjelent egy medve és nekitámadt. A menekülni próbáló férfit a jobb lábánál kapta el az állat, és megharapta a bokáját – tájékoztatta lapunkat Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője.
– Két keresztúri kollégám sietett a helyszínre, ahol megállapították, hogy a férfi súlyosan megsérült a lábán, ezért a megyei mentőszolgálatot hívták segítségül. A helyszínre érkező mentők ellátták a sebesültet, majd a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították további kezelésre – részletezte a szóvivő.
Gheorghe Filip maga sem tudja, miért a rendőröket és nem a mentőket értesítették először. De éppen emiatt testi sértés miatt vizsgálatot kénytelenek indítani az ügyben, annak ellenére, hogy a medvét nem idézhetik be a kihallgatásra.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek