Pártok feletti tiltakozás Kézdivásárhelyen

Beke István és Szőcs Zoltán mellett

122

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt támogató tüntetést szerveznek csütörtökön Kézdivásárhelyen a magyar érdekképviseleti szervezetek – jelentették be tegnap közös sajtótájékoztatón. A döntést az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Néppárt, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Polgári Párt képviselőivel közösen hozták meg.

Tegnapi kézdivásárhelyi sajtótájékoztatóján Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő elmondta: a magyar érdekvédelmi szervezetek közösen döntöttek úgy, hogy csütörtökön 18 órától gyertyás felvonulást szerveznek Kézdivásárhelyen. „Elfogadhatatlan, ami Romániában történik. (…) Ami az elmúlt napokban történt, több mint felháborító. (…) Úgy véljük, hogy ez politikai ítélet, nem csupán ellenük, hanem a székelyföldi és erdélyi magyarok ellen. (…) Nem tudjuk elfogadni, hogy ilyesmi történjen egy demokratikus országban” – idézi a képviselőt az Agerpres hírügynökség.
Múlt szerdán fejenként 5-5 év szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság Szőcs Zoltánt és Beke István Attilát, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két székelyföldi aktivistáját, akiket azzal vádoltak, hogy a 2015-ös december elsejei ünnepségen házi gyártmányú robbanószerkezetet szándékoztak üzembe hozni Kézdivásárhelyen.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.