Páros mérkőzés a Galaccal

Ki lesz az ellenfél az elődöntőben?

70

Egy csíkszeredai, illetve egy galaci mérkőzéssel folytatódik a román jégkorongbajnokság hétvégén, amely során a Csíkszeredai Sportklub és a Galaci CSM játszik egymás ellen. A Galacnak két pont kell az alapszakasz-elsőséghez, ugyanakkor, ha a kék-fehérek el akarják kerülni a Brassói Coronát az elődöntőben, akkor 1 pontnál többet nem engedhetnek a Duna-partiaknak. A szakszövetség az elődöntő lehetséges variánsait is kiküldte a csapatoknak.

Nehéz dolga lesz a Sportklubnak a Galac ellen Fotó: Pál Zoltán / Archív

Mindössze két mérkőzés maradt hátra a román jégkorongbajnokság alapszakaszából, amelyet követően az elődöntő összecsapásaival folytatódik a sorozat. A hétvégi két találkozó során előbb pénteken a Csíkszeredai Sportklub fogadja a Galaci CSM-t, majd vasárnapra Galacon csapnak össze a felek.
Jelen állás szerint a bajnokságot a Brassói Corona vezeti 87 ponttal, míg a második helyen a Galaci CSM áll 85 egységgel. A két fél között dől el az első hely sorsa. A két székely csapat, a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói HK helyezése már bebetonozódott, és a 3., illetve a 4. helyről ők nem tudnak elmozdulni. Az elődöntő során az első a negyedikkel, míg a második a harmadikkal találkozik az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.
Ugyanakkor még nincs eldőlve az első és a második helyezett kiléte. A Galaci CSM az elsőséghez 2 pontot kell összegyűjtsön a Sportklub elleni páros találkozó során, hiszen a pontegyenlőség is nekik kedvez a Coronával szemben, miután jobbak az egymás elleni eredményeik.
A Sportklubnak értelemszerűen nem mindegy, hogy kivel meccsel az elődöntőben. A szakvélemény a Galaci CSM-t sokkal verhetőbb ellenfélnek tartja, mint a Brassói Coronát. A hivatkozások között az szerepel, hogy a galaciakat a két, igencsak remekül összerakott, légiós sor húzza, és rajtuk kívül nem megfelelő a játékosállományuk. Ez azt is feltételezi, hogy egy többmeccses rájátszás csatát nem bírnának meg erőnlétileg, ellenben a Brassóval, aki az Erste Liga-negyeddöntőhöz képest visszakapta Peretyagint és Dorofejevet is.
Egy dolog biztos, hogy pénteken 18.30-tól Csíkszeredában a Sportklub a Galacot fogadja, miként az is biztos, hogy amennyiben a Galac 2 pontot elvisz Csíkszeredából, akkor elmarad a vasárnapi galaci találkozó.

Variációk az elődöntőre

1. variáns: amennyiben a Galac ma megszerzi az elsőséghez szükséges 2 pontot a Sportklub ellen, akkor: vasárnap és hétfőn rendezik a Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub, illetve a Galaci CSM – Gyergyói HK elődöntő első két mérkőzést.
2. variáns: amennyiben a Galac ma vereséget szenved, ám vasárnap megszerzi az elsőséghez elegendő pontot/pontokat, akkor: a Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub elődöntő első mérkőzésére hétfőn kerül sor, a soron következő két meccset Csíkszeredában rendezik április 12-13-án, és amennyiben szükséges, a 4-5. találkozók április 18–19-re vannak ütemezve. A Galaci CSM – Gyergyói HK találkozók ez esetben tárgyalás alá kerülnek, de minden bizonnyal hétfőn és kedden rendeznék az első két összecsapást Galacon.
3. variáns: amennyiben a Galaci CSM nem szerzi meg az elsőséghez szükséges 2 pont, akkor: a Galaci CSM – Csíkszeredai Sportklub első két találkozóját hétfőn és kedden rendezik Galacon. A Brassói Corona – Gyergyói HK összecsapás első meccsét hétfőn rendeznék és a 2-es variáns szerint lennének a találkozók.
Amennyiben az április 28-án Tallinnban kezdődő Divízió I/B csoportos világbajnokság előtt nem sikerül lezárni a bajnokságot, akkor könnyen meglehet, hogy befagyasztják vagy felfüggesztik a bajnoki évadot!

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek