Parkolóházat építhetnek a Kalász negyedben

A lakótelep felújításának a része lesz

97

Egy lépéssel közelebb került Csíkszereda ahhoz, hogy a városban többszintes parkolóházat létesítsenek a Kalász negyed felújításának részeként. A városi tanács határozatot fogadott el a lakótelep felújítását megalapozó megvalósíthatósági tanulmány parkolóház építésével történő bővítéséről.

A parkolóház szükségessége még 2015-ben felmerült, amikor a Kalász negyed felújítása konkretizálódott. Az elképzelés azonban kimaradt a megvalósíthatósági tanulmányból, és mostanáig csak ötletszinten létezett.
A Kalász negyedben létrejövő háromszintes parkolóházban a tervek szerint mintegy 220 autó fér majd el. A Hunyadi János utcában építenék meg, a Tető utcában található lakótelepi kazánház közelében, ahol jelenleg játszótér található. Az elképzelések szerint a Kalász negyed egy másik részén új játszótér jönne létre, míg a parkolóházon kívül további szabadtéri parkolókat, ezekhez bekötőutakat és sétányokat alakítanának ki.
A tanácshatározathoz csatolt szakvéleményi jelentés szerint a Kalász negyed domborzati adottságainak köszönhetően a parkolóház kialakítása a városnak ezen a pontján lenne a legalkalmasabb és legköltséghatékonyabb, azonban ezzel kapcsolatban konkrét számok még nem ismertek.
November 14-én egyébként lakossági fórumot tartottak a városházán, amelynek célja a város mobilitási tervének megvitatása volt. A csíkszeredaiakkal folytatott megbeszélés jelentős részét a városban tapasztalt parkolási gondok tették ki, maguk a városlakók is sürgették parkolóház megépítését a megyeszékhely területén.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.