Parkolási virtus

82

Darvas_Attila_webreaElég nagy vitát gerjesztett városunkban és a közösségi oldalakon egyaránt a Marosvásárhelyi Ítélőtábla végleges döntése, miszerint Csíkszeredában nem szabad kerékbilincset rakni a szabálytalanul parkoló autókra. Sokan sokféleképpen vitatkoznak, pró és kontra…
El lehet ítélni a kerékbilincset, az ezért felelős cég alkalmazottainak hozzáállását, továbbá a „parkolóőrök” kettős mércéjét is, hogy ezt hogyan, kire és miként alkalmazták. Rengeteg példa van ugyanis az utóbbira – a városban közismert iparos autóját nem bilincselték meg, ellenben az ismeretlenét, aki ugyanúgy szabálytalanul parkolt, igen. És a sort lehetne folytatni. Erről nagyon nincs is mit vitatkozni.
És arról sem lehet vitatkozni, hogy a fizetéses parkolási rendszer megtanította a csíkszeredaiakat parkolni, az erre kijelölt helyek tisztességes használatára. Emlékszem, hogy milyen káosz volt előtte a városban. Mindenki ott és úgy parkolt az autójával, ahogy akart, és ahogyan nem szégyellte.
Az ítélőtábla döntése, amely ugyan még nem jogerős, máris szedi az „áldozatait”. Elég végigsétálni a város utcáin, és érzékelhetően vannak olyanok – elég sokan –, akik dacból nem parkolnak szabályosan. Székely virtusként emlegetik és értékelik saját butaságukat. Hogy ők most megmutatják, és ha megbilincselik, mindenkit törvényre adnak! Nagyon remélem, hogy a Vár tér 1. szám alatt gyorsan kitalálnak valamit, helyreállítva a rendet.
De mindenképp ajánlom azoknak, akik virtuskodnak és a helytelenül parkolást részesítik előnyben Csíkszeredában, hogy alkalmazzák azt máshol is. Például Kolozsváron, Budapesten vagy épp Bécsben. Nem olcsó mulatság arrafelé a szabálytalan parkolás.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.