Parádésra sikerült a hajrá

Győzelemmel kezdett az Imperial

15

Rengeteg helyzetet kihagyott a Csíkszeredai Imperial Wet a Dunãrea Cãlãraºi vendégeként a teremlabdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában, és nagyon közel voltak ahhoz, hogy ez visszafelé süljön el. Négy másodperccel a vége előtt szerezték meg a csíkiak a győztes gólt.

Sok csíki helyzet kimaradt, de a csattanó a végén volt Fotó: Sorin Pana

Rangadóval rajtolt el a teremlabdarúgó-bajnokság új idénye, ahol a Románia-kupa-címvédő Dunărea Călărași a bajnok Csíkszeredai Imperial Wetet fogadta. A felek alig pár nappal korábban Bodzavásáron a Szuperkupa-döntőben mérték össze erejüket, ahol a csíki csapat nagyon könnyed 5–1-es győzelmet aratott. Călărași-on viszont mindig nehéz nyerni, és ez újfent beigazolódott.
A csíki csapat ritmusból érkezve remek szellemben kezdte a mérkőzést, és bár az első percek némi tapogatózással teltek, lassan jöttek a helyzetek. Szinte percenként adódtak lehetőségek a román válogatott kapuja előtt. Hadnagy rögtön két nagy helyzetet is kihagyott, hogy a 9. percben a szerb válogatott Rakics hatalmas bombagóllal – 11 méterről belsővel cínezte ki a vinklit – megszerezze a vezetést a csíkiaknak.
A gól még nagyobb kedvet adott a vendégeknek, akik viszont továbbra is hadilábon álltak a helyzetkihasználással. Leginkább Hadnagy, aki a 11. percben arcon találta a hazaiak kapusát. A hajrá is a vendégeké volt, ekkor már Sávió került a középpontba, aki három helyzetet rontott el. A hazaiak az utolsó percben Șotârcă révén kerültek csak helyzetbe.
A második félidőre változtatott a Călărași. Feljebb tolták a védekezésüket, és gyors kontrákat igyekeztek vezetni. Ez hatásos is volt. A 22. percben a csíkszeredai Arama próbálkozott távolról becsapni szülővárosa kapusát, Lopezt, de nem sikerült. Igencsak kemény harc folyt ekkor a pályán, hogy a meccs feléhez közeledve fellazuljon mindkét csapat: hol az egyik, hol a másik alakulat alakított ki helyzetet. Az adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jól. Előbb a vendégeknek kigyűlt az ötödik szabálytalanság, majd a 35. percben Cezar révén egyenlítettek. A gól megzavarta a bajnoki címvédőt, akik ekkor nem találták a ritmust és csak Lopezen múlott, hogy maradt a döntetlen. Szűk két perccel a vége előtt pedig újfent Lopezen volt a sor, hogy hatástalanítsa Cezar tízméteresét, amely sikerült is. Sito Rivera időt kért, igyekezett rendet tenni az Imperial játékosainak fejében és higgadtságra inteni őket. Ez sikerült, méghozzá tökéletesen. A mérkőzésből 4 másodperc volt hátra, amikor a labda útja a Covaci–Hadnagy–Alvaro háromszöget követte, és utóbbi megszerezte a győztes gólt, drámává alakítva a végjátékot.

Román bajnokság, 1. forduló
Dunărea Călărași – Csíkszeredai Imperial Wet 1–2 (0–1)
Gólszerzők: Cezar (35.), illetve Rakics (9.), Alvaro (40.)

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek