2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Pár tömbházban újra van meleg víz

Tegnaptól újraindult a melegvíz-szolgáltatás azon tömbházak egy részében, ahol a lakók tartozásai miatt a Goscom elzárta a csapota múlt héten. Újabb tulajdonosi társulásokat is fenyeget a szolgáltató büntetése: július hetedikén azokban is megszüntetik a melegvíz-szolgáltatást, ha a lakók nem fizetik ki tartozásaikat.

A Gyermek sétányon még maradtak adós tulajdonosi társaságok Fotó: Balázs Árpád
A Gyermek sétányon még maradtak adós tulajdonosi társaságok Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]M[/dropcap]egmozdultak az emberek, jövögetnek törleszteni, de az az érdekes, hogy amíg nem folyamodunk ilyen drasztikus intézkedéshez, fölösleges minden felszólítás, mert nem fizetnek – nyilatkozta lapunknak tegnap Fekete Ana, a Goscom igazgatója.
Amint arról a múlt héten írtunk, a lakók által felhalmozott tetemes adósságok miatt több csíkszeredai tömbházban fel­füg­gesztette a melegvíz-szolgáltatást a közüzemek. Akkor az igazgató azt mondta, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a tartozók lakásába bejuthassanak, hogy ott zárják el a csapokat, de próbálkozásaik kudarcba fulladtak, mert az adósok nem engedték be a munkásokat. Így nem volt más választásuk, mint teljes lépcsőházakban megállítani a szolgáltatást, és ez a rendszeresen fizető lakókat is sújtotta.
– Nagyon kellemetlen ez a helyzet. Jönnek és reklamálnak azok, akik rendszeresen fizetik a számláikat, de mikor próbálkozunk, hogy tudjunk bemenni a tartozók lakásába, hogy ott zárjuk el a csapokat, senki nem segít. Mi most úgy döntöttünk, hogy következetesek leszünk. A lakóknak is meg kell érteniük, hogy közös tulajdonban élnek, és ezt a közös tulajdont tisztelni kell – jelentette ki az igazgató.

Újraindul a szolgáltatás
A meleg vizes csapok elzárása után megindult a fizetési hullám, de van, ahol még mindig nem törlesztettek a lakók annyit, hogy a Goscom megenyhüljön. Ilyen helyzetben van például a Gyermek sétány 1–2-es lakószövetség, ahol fizettek ugyan valamennyit a tartozók, de az adósságuk olyan nagy, hogy a közüzemek még újabb befizetésekre vár, mielőtt újraindítaná a szolgáltatást. A Testvériség sugárút 17-es tömbházának C, D és E lépcsőházában lakók is reménykedhetnek, hogy újra lesz meleg vizük. A lakószövetség ugyanis vállalta, hogy segít a Goscomnak abban, hogy a tartozók lakásába bejuthasson, és ott zárja el a csapokat.
– Ha ez valóban sikerül, a jól fizetők számára újra lesz meleg víz – mondta Fekete Ana.
A Müller László 3-ban és a Gyermek sétány 7-esben lakók valamennyit fizettek, és elkötelezték magukat, hogy belátható időn belül a teljes tartozásukat törlesztik, így ott tegnaptól már van meleg víz. Ugyanez a helyzet a Nagyrét negyedi ANL-s tömbházban is.
Mások is veszélyben vannak
A Goscom eltökélte, hogy felhajtja kintlévőségeit, így több más lakószövetségnek is felszólítást küldött az adóságok törlesztésére. Ha nem, július 7-én ott is elzárja a meleg vizes csapokat – helyezte kilátásba a szolgáltató. Az érintettek között van a Hunyadi 29/A, B, a Nárcisz 5–9., a Lendület 10–71., a Suta 7., a Szív 9/A, B, a Szív 7/A, B, és a Nagyrét 24.
– Az említettek közül csak a Suta 7-es keresett meg, miután kiküldtük a felszólítást. Ott a lakók valamennyit már fizettek is, és vállalták, hogy júliusban a teljes adósságot törlesztik, így ott egyelőre nem zárjuk el a meleg vizet – nyilatkozta Fekete Ana.

Forró-Erős Gyöngyi

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb