„Pápaparkot” létesítenek

Emléket állítanak a Szentatya látogatásának

119

A közelgő pápalátogatás tiszteletére parkot létesítenek Gyer­gyószentmiklóson. A búzaszentelés helyszínén ültetnek fákat és állítanak emlékkövet, a jövőben pedig fejlesztik a parkot.

Egyházak és civilek együttműködése. Történelmi esemény emléke Fotó: Lázár Hajnal

Egyházak és civil szervezetek képviselői számoltak be a sajtónak arról, hogy „pápaparkot” hoznak létre Gyergyó­szent­miklóson. Portik-Hegyi Kelemen főesperes plébános elmondta: faültetés, erdőtelepítés volt az első ötlet, hogy valamiképpen emléket állítsanak a szentatya látogatásának, ugyanis a térség életében ez igen nagy jelentőséggel bír. Végül emlékpark létesítése mellett döntöttek.
– Ahogy a városból Csík­somlyó irányába kilépünk, ott található a kiválasztott hely, ahol búzaszenteléskor több egyházközség képviselői szoktak találkozni és közösen imádkozni – mondta a Szent István-templom plébánosa. Hozzátette, a területtulajdonos is pozitívan állt az ügyhöz, átadta e célra kaszálója egy részét, s így létrejöhet ott egy szakrális hely.
Bajkó Tibor, az Arbor Vállalkozók Szövetségének elnöke úgy fogalmazott: történelmi esemény a pápalátogatás, amelynek Gyergyószentmiklós is szeretne emléket állítani, ezért olyan park létrehozását álmodták meg, amely a későbbiekben tovább fejleszthető. Egyelőre három kocsányos tölgyet ültetnek és egy emlékkövet állítanak.
Nagy Zoltán polgármester kiemelte: közösségi összefogással jön létre az emlékpark, hiszen az egyházak képviselői és a civil szervezetek közösen dolgoznak a megvalósításán.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek