Panaszt emeltek Dan Tanasă ellen

Az MPP megelégelte

304

Bűnügyi panaszt emelt Dan Tanasă, valamint a vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen a Magyar Polgári Párt (MPP). A beadványt tegnap délelőtt, a párt elnöke, Mezei János nyújtotta be a gyer­gyó­szentmiklósi ügyészségen, ahol a 73/P/2019-es számmal iktatták a dokumentumot. Hangsúlyozta: megelégelték Ta­nasă immár tizenegy éve folytatott magyarellenes tevékenységét, ezért arra kérik az illetékes román hatóságokat, hogy állítsák meg a gyűlöletkeltést, és vonják felelősségre a vétkeseket.

A gyergyószentmiklósi ügyészségen nyújtott be panaszt Mezei János és az MPP. Betelt a pohár Fotó: Kertész László

A részletes beadvány többek között rámutat: Dan Tanasă immár tizenegy éve folytatja magyarellenes tevékenységét, és ettől vezérelve hozta létre internetes blogját is, ahol torzítva tájékoztat a magyarságot érintő témákról, valamint az általa indított számos perről.
Mint ismeretes, Tanasăt tavaly megbüntette az Országos Diszkriminációellenes Tanács, főként azért, mert nem moderálta a bejegyzései alatti hozzászólásokat – ezt követően tiltotta le az azonnali hozzászólás lehetőségét, és úgy működik együtt a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumával, hogy a blogján közzétett szövegeket átveszi a fórum, amelynek Facebook-oldalán ugyanúgy olvashatóak az oda nem illő hozzászólások.
A Magyar Polgári Párt elnöke, Mezei János – a beadvány benyújtását követően – azt mondta, a panaszt Dan Tanasă, illetve a már említett civil fórum közösségi médiában folytatott tevékenysége ellen fogalmazták meg.
A párt célja, hogy a hatóságok akadályozzák meg az uszító, gyűlöletkeltő tevékenységet, amely gátolja a románokkal való békés együttélést. Mezei János rámutatott, egy személy nem állhat a magyarság és a románság közötti béke útjába, hisz ameddig ez hasonlóképpen zajlik, nem lehet közös fejlődésről beszélni.


– Betelt a pohár, a Magyar Polgári Párt leverte a cöveket – hangsúlyozta Mezei, hozzátéve: a párt közös elhatározása, hogy nem hátrál tovább, és mindent elkövet, hogy megteremtse a már említett békés együttélés lehetőségét. A panasz benyújtását követő sajtótájékoztatón a szimbólumaink, felirataink használatának fontosságára is kitért a pártelnök, mondván, a feljelentésben számos bizonyíték szerepel Tanasă uszító tevékenységének igazolására. Mezei azt is kiemelte, fontos, hogy békességben éljünk, és szülőföldünkön biztosítsunk jövőt a gyermekeinknek, ezért nincs helyük a közösségünkben a Tanasăhoz hasonló személyeknek.
Az MPP egyébként aláírásgyűjtést is kezdeményez az ügyben, mindenkinek lehetőséget biztosítva, hogy támogassa az általuk benyújtott panaszt.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek