Pályázatok vidéki közösségek számára

A vidékfejlesztési egyesület kiírásai

59

Az előző évekhez hasonlóan idén is jelentős keretet biztosít Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete a megyei mezőgazdaság- és vidékfejlesztésére. Az idei vissza nem térítendő pályázati keret 311 692 lej, amelyre három témakörben lehet pályázni: konyhai felszerelések támogatása, tejbegyűjtő központok felszerelése és programtámogatásra.

A gyümölcs- és zöldségfeldolgozó egyesületek konyhai felszerelésének támogatására 129 992 lejt fordítanak, ahol elsősorban kukták, gyümölcsprések, címkék, befőttesüvegek, csomagolóanyagok, konyhai felszerelések, valamint zöldségtermesztéshez szükséges öntözőberendezések beszerzését támogatja az egyesület.
Továbbra is pályázhatnak a szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztők, helyi egyesületek a tejbegyűjtő központok felszerelésére – hűtőtankok, a tejminőség-ellenőrzését szolgáló felszerelések, specifikus szoftverek, szállítóeszközök beszerzésére, a rendelkezésre álló keretösszeg 143 938 lej.
Az idei pályázati kiírásra a Hargita megyei szakmai egyesületek is pályázhatnak, elsősorban szakismereteiket bővítő rendezvények, programok támogatására, tapasztalatcseréken való részvételre, a pályázati keret 37 850 lej.
Mindhárom felhívás esetében a vissza nem térítendő támogatás értéke a pályázat összköltségének 49 százaléka lehet, így várhatóan a megvalósuló fejlesztési tevékenység meghaladja a 600 ezer lejt. A pályázatok benyújtási határideje 2018. október 19., 12 óra.
További információ, a pályázási űrlap, a pályázási útmutató igényelhető a közhasznú egyesület székhelyén (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, Hargita Megye Tanácsának 244-es irodájában), a 0740–169850, 0740–122490 telefonszámokon, valamint a karikascsilla@hargitamegye.ro e-mail-címen.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.