Pályázatok kapcsán döntöttek

Gyergyószentmiklós

62

Rendkívüli ülést tartott tegnap délután a gyergyószentmiklósi önkormányzat képviselő-testülete, ahol az előterjesztett határozattervezetek mindegyike már megnyert vagy még elbírálás alatt lévő pályázatok aktualizálására vonatkozott.

Fotó: Kertész László

Többek között a fizetős parkolókra vonatkozó szabályzatot is elfogadták – Nagy Zoltán polgármester rámutatott, több utca javítását tartalmazó pályázat részeként kéri a Központi Fejlesztési Régió az életbe léptetett parkolási szabályzatot, mondván, ellenkező esetben a projekt nem tud továbbhaladni az elbírálási folyamaton. A polgármester közölte, időszakos jelleggel fogadják el a korábban kifüggesztett szabályzatot, majd a későbbiekben a beérkezett javaslatokkal kiegészítik azt.
Lapunkban olvashattak már a gyergyószentmiklósi tömbházak felújítására irányuló pályázatról – a tegnapi ülésen mindhárom tömbházcsoport esetében napirendre hozták a pályázati dokumentációt. Nagy Zoltán közölte, a második csoportban lévő tíz tömbház előszerződéses fázisba került, ugyanakkor külön örömként szolgál, hogy a harmadik csoportot is pozitívan bírálták el.
A második csoport projektjének összértéke 14 millió lej, amelyből az önkormányzat 2,5, míg a lakók 3,7 millió lejt kell biztosítsanak, a harmadik csoportban található tömbházak teljes felújítása pedig 6,6 millió lejbe kerül, amelyből a város része 1,2 millió, míg a lakóké 1,6 millió lej.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek