Pályázati lehetőség: A magyar feliratozást támogatják

16

Azok is használjanak magyar nyelvű feliratokat, akiket nem kötelez erre a törvény – ezt szeretné elérni a Székely Figyelő Alapítvány. Pályázatot írtak ki, anyagilag is támogatják azokat, akik kétnyelvűre cserélik cégtáblájukat.

A Székely Figyelő Alapítvány azt szeretné elérni, hogy az emberek minél inkább otthon érezzék magukat Székelyföldön, szaporodjanak a magyar felira­tok. Árus Zsolt, az alapítvány elnöke sajtótájékoztatón elmondta, a közintézmények esetében a kétnyelvű feliratozás kötelező, magánemberek, cégek, egyesületek számára pedig szintén törvény garantálja a jogot, hogy nyilvános térben használják a magyar nyelvet. Ezért segítséget szeretnének nyújtani az érintetteknek. Árus azt mondta, tudják, a kétnyelvűség pénzkérdés is, mivel egy kétnyelvű felirat megtervezése és elkészítése többe kerül, ezért pályázatot hirdettek, egyelőre kísérleti jelleggel Gyergyószéken, támogatják a kétnyelvű táblák elkészíttetését.
– Azok pályázatát várjuk, akik a meglévő, csak román nyelvű feliratot szeretnék kétnyelvűvé tenni, illetve akik ezután akarnak eleve kétnyelvű feliratot kihelyezni szervezetük vagy cégük üzletében, műhelyében, irodájában – fogalmazott Árus. Mint mondta, lehet szó cégtáblákról, reklámtáblákról, tájékoztató feliratokról, vagy bármilyen más, nyilvánosan kihelyezett feliratokról.
A pályázati kiírást az alapítvány honlapján találják meg az érdeklődők. Ugyanakkor arra kérnek mindenkit, terjesszék a hírt a potenciális érintettek felé, hogy éljenek a lehetőséggel. Pályázatokat február végéig fogadnak, utána majd kielemzik az eredményeket, s azok függvényében döntenek a továbbiakról.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek