Pályázat diákoknak: A város jellegzetességeit rajzolhatják meg

7

Új pályázatot hirdetett meg a gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány diákoknak. Arra kérik az érdeklődőket, tervezzenek és rajzoljanak kabalafigurát vagy arculati elemet, amely Gyergyószentmiklóshoz kötődik.

Az alapítvány azzal a céllal hirdette meg a programot, hogy a gyermekek elgondolkodjanak azon, mit jelent számukra a város, azon belül is mi az, ami számukra értékkel bír a városból, és ezt képi anyagban fogalmazzák meg. Lehet rajzolni például állatfigurát, nyakéket, kulcstartót, hógömböt, jegyzettömböt, mézes pogácsát, hűtőmágnest, szerencsehozó tárgyat, fontos azonban, hogy bármelyik gyergyói sajátosságot jelenítsen meg. Három korcsoport nevezhet a pályázatra, 1–3. osztályos, 4–6. osztályos, illetve 7–8. osztályos diákok. A technika kötetlen.
A pályázaton kizárólag a Gyergyói-medencében élő diákok vehetnek részt. Mindhárom korosztályban a legjobb alkotást értékes ajándékcsomaggal jutalmazzák, a legnívósabb alkotásokat beküldő osztály csoportos díjat is kap majd – áll az alapítvány felhívásában. Az abszolút győztes egyéni különdíjként okos órát vehet majd át.
A pályamunkákat a Gyermekek Házához juttathatják el az érdeklődők november 26-ig hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 13 és 15 óra között. Az alkotások hátoldalára az alkotás címét, a pályázó nevét, életkorát, postacímét, e-mail-címét és a pályázati kategóriát kell feltüntetni. Az olvashatatlan vagy adatokat nem tartalmazó pályaműveket nem fogadják el, s a határidő után érkezett pályamunkákat sem.
A kiállítással egybekötött díjkiosztóra december 5-én, csütörtökön 15 órától kerül sor, helyszíne pedig a városi könyvtár lesz. Itt a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb 20 alkotást fogják bemutatni és a kategóriák győzteseit jutalmazni.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek