Pályán a felnőtt és ifi kosárlabdázók

Sportesemények a hétvégén

45

Megkezdi a VSK Csíkszereda a középszakaszt a hazai felnőtt kosárlabda-bajnokságban, de a klub ifjúsági gárdái is pályára lépnek a hétvégén. Az FK Székelyudvarhely számára véget ér a téli pihenő, a gárda a hazai teremlabdarúgó 1. Liga 13. fordulójában játszik hazai közönség előtt. Szintén a hétvégén az országos AmaTur sorozatban A kategóriás asztalitenisz-tornát tartanak Székelyudvarhelyen.

Győzelemre hajtanak a csíkiak Marosvásárhely ellen. Nehéz meccs lesz Fotó: László F.
Csaba

Gazdag lesz sport szempontjából a hétvége, Csíkszeredában, Gyergyószent­mik­lóson és Székelyudvarhelyen is több eseményre lehet kilátogatni. A megyeszékhelyen a jégkorongmeccsek mellett kosárlabda-mérkőzéseket tartanak, míg a Küküllő-parti városban a teremlabdarúgók lépnek pályára, ugyanakkor kétnapos asztalitenisz-torna is lesz.

Kosárdömping két városban
Szombaton megkezdi a VSK Csíkszereda a hazai férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszát. Lászlófy Botond tanítványai a kék csoportban az éllovas VSK Marosvásárhelyt fogadják 17 órától az Erőss Zsolt Arénában. A két csapat az alapszakasz során kétszer találkozott, a Maros-partiak hazai környezetben 110:79, Csíkszeredában pedig 105:76-ra nyertek. A találkozónak óriási a tétje a csíkiak számára, ugyanis ahhoz, hogy a középszakaszban a csoport első négy helyén végezzenek, legkevesebb hét győzelemre van szükségük a tíz mérkőzésből, a VSK Marosvásárhely elleni sikerrel pedig meg is tehetnék az első lépést. A papírforma szerint azonban a Maros-partiak az esélyesebbek a győzelemre, ennek ellenére az utóbbi mérkőzéseken az erősebb ellenfelek is nehezen győzték le a VSK Csíkszeredát.
Lejárt az alapszakasz az U18-as lánybajnokságban is, a VSK Csíkszereda az I. csoportban az utolsó helyen zárt. Az újraosztást követően a csíki lányok a C jelű négyesbe kaptak besorolást, ahol két bukaresti, a Sportul Studențesc és a BBB Raptors, valamint az ISK-Brașovia Brassó ellen küzdenek. A középszakaszban három tornát tartanak, az elsőre holnap és vasárnap kerül sor a fővárosban. A VSK Csíkszereda holnap két, vasárnap egy mérkőzést játszik.
Csíkszereda ad otthont az U15-ös lánybajnokság B csoportjának negyedik tornájának. A Márton Áron Gimnázium mögötti csarnokban holnap 10 órától az ISK Gyergyószentmiklós – Bukaresti Olimpia, 12 órától pedig a VSK Csíkszereda – ISK Târgoviște találkozókat rendezik. Délután fél öttől a gyergyóiak Târgoviște, este fél héttől a csíkiak az Olimpia ellen játszanak, vasárnap 11 órától pedig a két Hargita megyei csapat közötti rangadót játsszák.
Az U15-ös fiúbajnokság alapszakasza után az ISK Gyergyó­szentmiklós a D csoportban kezdi meg hazai pályán a középszakaszt. Holnap 11 órától az Axiopolis Sport Cernavoda, este hattól az ABC T-Pack Ploiești, vasárnap 11 órától pedig az ISK Alexandria lesz a gyergyóiak ellenfele.

Kezd az FK
Véget ér a téli pihenő az FK Székelyudvarhely számára, vasárnap már bajnoki meccset játszik a Küküllő-parti teremlabdarúgó-csapat. Sőt nem is akármilyent, hiszen az FK az éllovas Dévai Autobergamo csapatát fogadja. A találkozót vasárnap 18 órától játsszák a városi sportcsarnokban.
Az Imperial Wet számára tovább tart a pihenő, az 1. Liga 13. fordulójában kényszerpihenőn lesz a csíki csapat, ugyanis Temesvári Informatica a hét közepén bejelentette, nem utazik el Csíkszeredába. Az Imperial Wet így játék nélkül 5–0-s eredménnyel jut a három pont birtokába és megerősítve harmadik helyét a tabellán négy egységre növeli előnyét a bánságiakkal szemben.

Két nap asztalitenisz
Az országos AmaTur sorozat az idei első Hargita megyei tornáját tartják a hétvégén Szé­kelyudvarhelyen. Az A kategóriás Fit.Feel-kupával díjazott tornán holnap a nyílt és a haladó, vasárnap pedig az Elite és a kezdők kategóriájában szerveznek meccseket. A haladók kategóriájában hetvenketten, a nyílt versenyben hatvanan, az elite kategóriában negyvenegyen, míg a kezdőknél harminchatan neveztek előzetesen.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek