Pályaelőny elvéve: Hosszabbításban nyert a GYHK

10

A negyeddöntő első meccsén a hajrá, míg tegnap este a hosszabbítás döntött a Brassói Corona – Gyergyói HK találkozón. A jégkorong Erste Liga negyeddöntő párharc 1–1-es állásról Gyergyószentmiklósra költözik.

Megküzdött a győzelemért a Gyergyói HK                                                               Fotó: Daniel Maximilian Milata

Túl van már a Brassói Corona – Gyergyói HK jégkorong Erste Liga-negyeddöntő párosítás is a második összecsapáson, amely szinte lemásolta az egy nappal korábbit. Akkor a GYHK két góllal meglépett, de a hazaiak a zárófelvonásban beérték a piros-fehéreket, majd 45 másodperccel a vége előtt a győztes gólt is megszerezték.
A forgatókönyv ezúttal is hasonló volt. A GYHK emberhátrányban a 4. percben megszerezte a vezetést, majd a második felvonás elején kétgólosra növelte előnyét. Innen a hazaiak igyekeztek tempót váltani, több előnyös lehetőségük is volt, de a GYHK jól játszott. A zárófelvonás viszont nem indult jól. Hetedik emberelőnyét már bevágta a Brassó Zagidulin révén, majd az 55. percben Boriszenko egyenlített. A GYHK szurkolói közül sokaknak feltűnhetett a hasonlóság az egy nappal korábbi meccsel. A felek a hosszabbításig vitték a találkozót ezúttal, amely emberelőnyben találta a Gyergyói HK-t. Malcolm Cameron azonnal időt kért, és a fórt Jones értékesítette, elvéve a Corona pályaelőnyét.
A nap másik meccsén a címvédő Ferencváros erődemonstrációt tartott a Titánok ellen.
A negyeddöntők érdekessége, hogy minden egyes párharcban az előzetesen jobban rangsorolt csapatok elveszítették pályaelőnyüket.

Erste Liga, negyeddöntő

Brassói Corona – Gyergyói HK 2–3 (0–1, 0–1, 2–0, 0–1) – h. u.
Gólszerzők: Zagidulin (48.), Boriszenko (56.), illetve Péter Zs. (5.), Vorobjev (22.), Jones (64.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Ferencváros-Telekom – Fehérvári Titánok 8–1 (3–1, 2–0, 3–0)
Gólszerzők: Roczanov (6., 36.), Karmeniemi (13.), Farkas (17.), Nagy G. (25.), Pavuk (45.), Pulli (53.), Tóth A. (55.), illetve Campbell (10.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

A mai műsor: Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák (19, 3. mérkőzés).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek