Pályaelőny a Sportklubnál

Első győzelem Pesterzsébeten

62

Nagyszerű győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga döntőjének első meccsén, Pesterzsébeten a Ferencváros-Telekom vendégeként. A kék-fehérek a szezon során először győztek a Fradi otthonában, épp a legjobbkor, amellyel máris megszerezték a pályaelőnyt, az eredmény hűen tükrözi a játék képét.

A kék-fehér alakulat teljesen megérdemelt sikert aratott

A szezonban mutatott játék alapján a két legjobb csapat jutott a jégkorong Erste Liga döntőjébe, amely Pesterzsébeten rajtolt el tegnap este a Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub találkozóval. Ha a szezont vesszük figyelembe, akkor az összesített állás 3–3-at mutatott a párharc előtt. A kérdés viszont az volt a két remek képességű csapat csatája előtt, hogy melyik lesz a kedvezőbb helyzet: a Ferencvárosnak a több pihenő, vagy a Sportklubnak a meccsből érkezés. Utóbbi volt a nyerő.
A Csíkszeredai Sportklub ellenállhatatlanul kezdte a döntő párharcát, hiszen egy remek indítást követen már az első percekben Becze szólóból megszerezte a vezetést. Nem állt le a kék-fehér alakulat, és alig két perc múlva már kettő volt közte. Rocznov még nagy helyzetet hagyott ki a hazai oldalon, majd kontrából Részegh iramodott meg, majd estében adott vissza Rokalynak, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Valchart. A Ferencváros lassan éledezett, és ezt góllal jelezték: Walls juttatta a gólvonalon túl a korongot. A zöld-fehérek igyekeztek tempót diktálni, és ezek helyzetekben jelentkeztek, de Lundström állta a sarat, míg túloldalon Krasznoszlobodcev lövésénél kellett Arany bravúrt bemutasson, míg Valchar akciójánál szerencséje volt.
A második felvonást az öltözőben kezdte a vendégalakulat. A hazaiak pedig éltek a lehetőséggel. Két némiképp szerencsésnek mondható találattal a vezetést is megszerezték. Azonnal jött a válasz. 12 másodperc múlva Bíró robogott el a szélen és a középre tett pakkjába Rafaj ért bele szerencsétlenül. A Sportklubot felhozta a gól, és pár perc múlva Gecse kék vonalas bombájával újfent megvolt a vezetés. Erre sikerült még egy lapáttal rátenni: Rokaly Szilárd kapu mögül visszatett korongját Sulakov mattolta. Jött is a kapuscsere a hazai oldalon, de a Ferencváros továbbra sem tudott felpörögni.
Az utolsó felvonásra egy nagyon okosan játszó vendégalakulat korcsolyázott ki. Kétszer egymást követően emberelőnyben is sokkal inkább a biztonságos játékra törekedtek, mint a gólszerzésre. Ebből baj lehetett volna, de a hazaiak nem éltek az emberelőny adta lehetőséggel, hogy öt az öt ellen Papp Szabolcs kék vonalas lövése Pleszkánon jusson túl. Eldőlni látszott a találkozó ekkor, ugyanakkor izgalom még maradt. Előbb a ferencvárosi oldalon érvénytelenítették Walls gólját magas bot miatt, hogy bő két perccel a vége előtt Részegh Tamás üres kapus gólja végleg lezárja a találkozót.
Folytatás ma este 21 órától, ugyancsak a Ferencváros otthonában, ahol minden kezdődik elölről, hiszen a párharc végtelenül hosszú még.

Erste Liga, döntő

Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 3–7 (1–2, 2–3, 0–2) /Pavuk (8., 25.), Roczanov (23.), illetve Becze (6.), Valchar (7.), Bíró T. (25.), Gecse (26.), Sulakov (29.), Papp (52.), Részegh (59.)/.
A párharc állása: 1–0 a Sportklub javára.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek