Pálos síverseny lesz Hargitafürdőn

Közösségi hitélmény

75

A pálos szerzetesek felhívására síversenyre várják holnap az érdeklődőket Hargitafürdőre. A Szent István-templomban bemutatott szentmise után kezdődik a verseny, amelyre egyházi és világi személyeket egyaránt várnak. Bátor Botond pálos szerzetes lapunknak elmondta: Szent II. János Pál pápa – aki nemcsak egyházfő, de valódi sportember is volt – példája mutatja meg azt, hogy az evangélium a versenypályán is ugyanaz.

Holnap a pálos szerzetesek felhívására síversenyre várják az érdeklődőket Hargitafürdőn. A program 17 órakor kezdődik a Szent István-templomban, azután pedig a szerzetesek elfoglalják a Csipike-pályát. Bátor Botond pálos szerzetes lapunkkal közölte: várnak mindenkit, aki nemcsak a téli sportokkal, de az atyákkal is ismerkedne. Mint elmondta: Balla Barnabás pálos atya szentmisével nyitja meg a programot, amelyre egyházi és világi személyeket egyaránt várnak.
– II. János Pál pápa – aki nem­csak egyházfő, de valódi sportember is volt – példája mutatja meg azt, hogy az evangélium a versenypályán is ugyanaz. Valljuk az ép testben ép lélek életfelfogást – jelentette ki a pálos atya.
László Rezső plébános is Szent II. János Pál pápáról emlékezett meg, kiemelve: az egyház nemcsak liturgia, hanem közösség is. Hozzáfűzte: az élet is egy verseny, és a hitünk a sípályán is ugyanaz.
– A csíkcsicsói híveket is biztattam, hogy vegyenek részt ezen a programon. Én biztosan nem hagyom ki – jelentette ki a plébános.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek