Pallas Athéné ösztöndíj

A szakmai és a tudományos munkát támogatják

58

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Karának szombati ballagási ünnepségén dr. Sebestyén Géza, a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány Tanácsadó Testületének elnöke gazdaságtudományi képzési területen tanuló 15 alap- és 5 mesterszakos egyetemi hallgató számára átadta a Pallas Athéné kiválósági ösztöndíj elnyerését igazoló díszoklevelet.

A Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány kiterjesztette kiválósági ösztöndíjprogramját a Kárpát-medencei régiókra. Az ösztöndíjprogram célja a hallgatói aktivitás ösztönzése és növelése a tanulmányi, tudományos, illetve a közéleti szerepvállalás terén.
Ennek keretében a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Karának lehetősége volt gazdaságtudományi képzési területen tanuló 15 alap- és 5 mesterszakos egyetemi hallgató számára ösztöndíjat biztosítani 10 hónapon (azaz két féléven) keresztül. A havi ösztöndíj értéke egységesen 30 000 Ft/hó/fő összegnek megfelelő lej.
A 2018–2019-es tanév második félévére ösztöndíjban részesült mesterképzésen: Bajkó Ernő István, Szávai Szidónia Renáta és Adorján Dorottya elsőéves vezetés és szervezés szakos hallgató. Másodéven, az alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy mesterszakon Tamás Simon-Lehelt és Bende Rékát díjazták. Alapszakokon, harmadéven Ferenc Márta, Wenzl Wivien-Andrea, Gagyi Szilvia általános közgazdaság szakos hallgatók; Dobra Beáta, Bartalis Szilvia-Beáta és Tófalvi Renáta könyvelés és gazdálkodási informatika szakos hallgatók; Ölvedi Örs és Czirják Tihamér marketing szakos hallgatók; Molnos Imre gazdálkodási informatika szakos és Marton Henrietta agrár- és élelmiszeripari közgazdaság szakos hallgatók részesültek a díjban. Másodéven Ladó Norbert, Imets Vazul és Imre Iringó könyvelés és gazdálkodási informatika szakosok, illetve Lőrincz Annamária és Pál Júlia-Szidónia általános közgazdaság szakos hallgatók érdemelték ki az ösztöndíjat.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek