Puskin Anyeginje Gyergyószentmiklóson

53

Újabb bemutatóra készül a gyer­gyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, Nagy Botond rendezésében, az orosz irodalom meghatározó alakja, Alekszandr Szergejevics Puskin: Anyegin című klasszikusát viszi színpadra a társulat. A Homokszörny című előadást követően, ez a rendező második munkája a Figurával, a bemutatót megelőző sajtótájékoztatón pedig elhangzott: elgondolkodtató produkcióra számíthat a nagyérdemű.

Kép a próbáról. Elgondolkodtató előadás lesz Fotó: Jakab Lóránt

Ma is érvényesnek számító kérdéseket fogalmaz meg Puskin Anyeginje, a szerelem és a boldogságkeresés kulcsszavakba kapaszkodva hívja utazásra a nézőt. Az elengedés mélységéről mesélő történetben, többek között Jevgenyij Anyegint, az ő útkeresését ismerheti meg a közönség.
A darab rendezője, Nagy Botond azt mondta, nagyszerű hangulatban teltek a próbák, az pedig külön öröm, hogy volt figurásokat és egyetemistákat is sikerült bevonni a munkába. Hozzátette: hiszi azt, hogy Szilágyi Míra és Kádár L. Gellért olyan dolgokat tanul a munka során, amelyeket az egyetemen biztos nem tanítanak. Nagy Botond mindemellett kifejtette, a színészek, akikkel dolgozik a barátai is, ami nagyon fontos tényező.
– Remélem, hogy az előadás során sikerül olyan igaz pillanatokat megélni, amelyek kezdenek elveszni a színházból. Ilyen például az őszinteség – tette hozzá a rendező, mondván, nem egy kényelmes előadás lesz a néző számára, ezért a közönség is legalább akkora bátorságot kell tanúsítson, mint az alkotócsoport.
A Figura igazgatója, Albu István megjegyezte, bizakodóak az előadást illetően, rámutatva: jó kis csapat dolgozik a darab megvalósításán. Mint mondta, pozitívum, hogy sikerül olyan emberekkel dolgozni, akik fontosak voltak, jelenleg is azok, és a jövőre nézve is fontosak lehetnek a Figura számára. A gyergyószentmiklósi társulat színészei elmondták, mindig öröm, amikor új emberek, úgymond külsősök csatlakoznak a munkához, hisz új energiát hoznak magukkal, ami lendületet, pozitív töltetet adhat a közös munkához.
Az Anyegin bemutatóját január 15-én, vasárnap este 7 órától tartják. A gyergyószentmiklósi művelődési ház nagytermében rendezett stúdióelőadást még január 16-án, 20-án, valamint február másodikán játsszák. A jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.