Óvatosan tervezik a nyári időszakot

Újraindultak az egyéni fejlesztések

219

Újraindultak az egyéni fejlesztő tevékenységek és a logopédiai foglalkozások a gyer­gyó­szentmiklósi Felhőcske fej­lesz­tőházban. A létesítmény működtetője abban bízik, hogy a július–augusztusi időszakban csökkentett létszámmal és rövidebb programmal, de lehetőség nyílik táborok szervezésére is.

Új szabályokkal, óvintézkedésekkel újraindult tevékenységek         Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Május 18-tól a megfelelő óvintézkedések betartásával, több mint két hónapnyi szünet után újraindultak az egyéni fejlesztések a Felhőcskében. A többféle tevékenységnek helyet adó, pályázati forrásból létrehozott fejlesztőház 2019 nyarán indult hiánypótló létesítményként a kisvárosban: különféle egyéni és csoportos fejlesztési lehetőségeket, prevenciós tornát, tematikus táborokat kínálva a 3–7 éves korosztálynak.
Új szabályokkal, óvintézkedésekkel indítottuk újra az egyéni fejlesztéseket: telefonos időpontfoglalást követően fogadjuk a szülővel érkező gyermeket. A nyilatkozat kitöltése után a szülő a fejlesztőpedagógusra bízza a kicsit, akinek megmérjük a testhőmérsékletét, majd át kell öltöznie. A foglalkozás legtöbb egy órát tart, a következő gyermek érkezéséig fertőtlenítjük a helyiséget – sorolta a járványügyi óvintézkedéseket Jani Katinka óvodapedagógus, a fejlesztőház létrehozója.
Az egyéni fejlesztési tevékenységek és a logopédiai fejlesztések június végéig tartanak: ez idő alatt azokkal a gyermekekkel foglalkozik Csergő Kinga fejlesztőpedagógus, akik a tanév elejétől, illetve a nemrég zajlott szűrést követően kapcsolódtak be a tevékenységekbe.
A nyár további részére, júliusra és augusztusra táborokat terveznek a fejlesztőházban, amennyiben az előírások ezt lehetővé teszik.
Abban reménykedünk, hogy – bár más formában, mint tavaly – meg tudjuk szervezni a nyári táborainkat, ezáltal segítséget nyújtva a szülőknek a gyermekfelügyeletben, a kicsiknek pedig megadva a szociális érintkezés lehetőségét – vázolta a terveiket Jani Katinka és hozzátette: a táborokat rövid, 4-5 órás programmal ebéd és ottalvás nélkül, csökkentett létszámmal képzelik el.
A Felhőcske fejlesztőház a Diaspora Start-up pályázata révén jött létre: a kiíró a szükségállapot idejére „türelmi időszakot” adott a pályázatban részt vevőknek, május 15-től pedig újraindultak a tevékenységeik.
A fejlesztőház honlapja hamarosan elkészül: a felhocske.ro oldalon minden információt megtalálnak majd az érdeklődők az igénybe vehető szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Boncina-Székely Szidónia

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.