Óvatos és kiegyensúlyozott tervezés

54

Csíkszereda önkormányzati kép­vi­selő-testülete pénteken el­fogadta a megyeszékhely idei költ­ségvetését. A polgármesteri hivatal idén 147 millió lejből gazdálkodik, ennek több mint egyharmadát – 56 856 550 lejt – fordítja beruházásokra.

Szavaznak a testület tagjai. Előkészítik a terepet Fotó: László Róbert
Szavaznak a testület tagjai. Előkészítik a terepet Fotó: László Róbert

Az önkormányzati testület egyöntetűen elfogadta Csíkszereda Megyei Jogú Város 2016-ra tervezett költségvetését, a beruházási listát a tanácsülést megelőzően a különböző szakbizottságok is megvitatták, de nem találtak bennük kifogásolnivalót.
– Nehéz év előtt áll a város, hiszen vezető- és testületváltás lesz a hivatalban. A költségvetést és a beruházási listát megpróbáltuk úgy összeállítani, hogy az utánunk következő városvezetés számára könnyen követhető és folytatható legyen: több fontos projektet elindítunk, kivitelezési terveket, megvalósíthatósági tanulmányokat készítünk elő – mondta Antal Attila.
A megbízott polgármester szerint az idei költségvetés fedezi az önkormányzat és a hozzá tartozó intézmények fenntartási és működési költségeit, több pénzt kapott ugyanakkor a Csíki Játékszín, mivel a kulturális intézmény működteti idéntől a Csíki Mozi épületét is.
– A Csíki Játékszín 3 087 000 lejből gazdálkodik idén, a Csíki Székely Múzeumnak 2 107 000 lejt különítettünk el, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttesnek 1 854 000 lejt szavazott meg a testület, míg a Csíkszereda Kiadó 300 000 lejt, a Városi Sportklub pedig 2 625 000 lejt kap, utóbbinak azért emeltük meg az éves költségvetését, mert ez az intézmény bonyolítja le a Székelyföldi Kerékpáros Körversenyt – részletezte a Hargita Népe kérdésére Antal Attila.
– Ez a költségvetés kellőképen óvatos és kiegyensúlyozott – tette hozzá Füleki Zoltán alpolgármester.
A testület megszavazta a csíkszeredai közüzemek, az Eco-Csík térségi hulladékgazdálkodó cég, a Harvíz Rt., a Csíki Trans, illetve a Csíki Fürdők Kft. költségvetését is. A testületi tagok között kisebb nézeteltérés adódott azzal kapcsolatosan, hogy az önkormányzat jóváhagyta a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság különleges alakulata számára a Csíki Csobbanó bérmentesen használatát. A tervezetet ellen Szabó Soós Klára EMNP-s önkormányzati képviselő azzal érvelt, hogy a városi uszodában a belépő díja jelenleg is szimbolikus értékű, nincs szükség arra, hogy bizonyos személyek engedményekkel éljenek. A határozattervezetet Szabó felvetése ellenére elfogadta a testület.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek