Ott folytatják, ahol abbahagyták

Tanulságos év volt a tavalyi Csomafalván

90

Emberpróbáló, ugyanakkor tanulságos volt a tavalyi év Gyer­gyó­­cso­mafalván – kezdte évértékelőjét Márton László Szilárd polgármester, hozzáfűzve: hiába a többéves munka, mindig találkoznak új helyzetekkel és megoldásra váró problémákkal. Ennek ellenére több pozitívumról is beszámolhatott a településvezető, hisz elkezdett, már befejezett, ugyanakkor elindítani kívánt projekt is van a községben.

Márton László Szilárd Fotó: Király Boglárka

Elsőként a közvilágítás korszerűsítését és bővítését em­lítette a polgármester a tavalyi megvalósítások kapcsán, megjegyezve, nem a legnagyobb értékű, azonban látványos beruházásról beszélünk. Óvoda építéséhez is hozzáláttak a község szászfalvi részén, amire a településvezető elmondása szerint azért volt szükség, mert nem működhet egyazon épületben óvoda és iskola is. Ezért az ott lévő két épületben csak az iskola működik tovább, az óvoda pedig egy harmadik létesítményben folytatja tevékenységét. Fontos előrelépésként említette a birtoklevelek elkészítését, azaz annak a folyamatnak az újraindítását, hogy a külterületekre birtoklevelet tudjanak adni.
– Nagyon fontos a település úthálózatának további korszerűsítése – kezdte az idei prioritásokat illetően Márton László Szilárd, hozzáfűzve: további utcákat aszfaltoznának, ezzel együtt pedig természetesen a vízelvezető árkok, illetve átereszek megépítése is idetartozik.
A szennyvízhálózat bővítése és fejlesztése is fontos cél Csoma­falván. Mint a polgármester részletezte, uniós alapokból nyertek erre pályázatot, amely az átemelő szivattyúk modernizálását, valamint a Veresvirág, illetve a Loki turisztikai zónákból való szennyvízbegyűjtést tartalmazza.
A harmadik nagyon fontos cél­kitűzés, hogy haladjanak a megyei út mentén lévő járdaépítéssel, amely Hargita Megye Tanácsával elindított közös projekt eredménye lenne. Mint a községvezető fogalmazott: remélik, hogy idén elkezdődhetnek, sőt akár be is fejeződhet ez a munka.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek