Ötszáz kilométer Isten jelenlétében

Biciklitúra a hit jegyében. Feltöltődés Fotó: Pető Arnold

„Követlek téged, bárhová mész!” jelmondattal szervezték meg idén a XII. Ferences Biciklitúrát (FerBit). A rendhagyó zarándoklat 53 résztvevője 500 kilométeren keresztül igyekezett nemcsak testileg, de lelkileg is megerősödni, feltöltődni. Főcze I. Bonaventúra OFM szervező áldásos útként jellemezte a programot, amely megmutatta: a templom falain túl is jelen van Isten.

Biciklitúra a hit jegyében. Feltöltődés Fotó: Pető Arnold

Csíksomlyó–Máriaradna útvonalon haladtak a XII. Ferences Biciklitúra (FerBit) résztvevői július 18–24. között. Az 53 lelkes zarándok 500 kilométeren át tekert a helyenként igen forgalmas útszakaszon, és igyekezett nemcsak testileg, de lelkileg is megerősödni. Főcze I. Bonaventúra OFM szervező lapunkkal közölte: évről évre megtapasztalják, ahogy a jelenlévők nemcsak egymáshoz, de Istenhez is közel kerülnek.
– Ötszáz kilométer megtétele teljesen más élmény biciklivel, mint autóval. Úgy látom, hogy sok részt vevő fiatalnak jelent egyfajta lelki fogódzót ez a program, amely a templom falain kívül is megmutatja, hogy jelen van Isten – fejtette ki a szervező, aki szerint sokaknak jelent egyfajta hitvallási formát, tanúságtételt a ferences keretek között lebonyolított zarándoklat.
Mint mondta: a jelenlévők hitüket megvallva haladtak, és a mindennapi szentmisék, zsolozsmák, beszélgetések, elmélkedések és imádságok megerősítették őket. A ferences atya kiemelte: a mai fiataloknak egyre nagyobb szüksége van arra, hogy a mindennapokban is megélhessék hitüket.
Az idei FerBit résztvevői Magyarországról, Erdélyből, a Bánságból és a Partiumból érkeztek.

Keresztes Bea