Ötödik lett az időfutamon

106

Három versenyszámban állt rajthoz Novák Károly Eduárd a Rio de Janeiróban tartott parakerék­páros pálya-világbajnokságon. Az egyéni időfutamban az ötödik lett a csíki sportoló.

Novák Ede Brazíliában versenyzik

Noha előzetesen nem szerepelt a tervei között, Novák Károly Eduárd mégis úgy döntött, indul a Rio de Janeiróban tartott parakerékpáros pálya-világbajnokságon. A csíkszeredai sportoló mint a Román Kerékpáros Szövetség elnöke ugyanis meghívást kapott a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) parasportolókkal foglalkozó bizottságának ülésére, amelynek a brazil város adott otthont. Novákot az elmúlt évben választották be tagként a parakerékpáros bizottságba, a csíki sportoló pedig az év elején azt mondta, ha már elutazik Brazíliá­ba, akkor rajthoz is áll a szakági világbajnokságon.
Novák az év elejétől készül a vébére, a megmérettetéseket megelőző három hetet Olaszországban töltötte, ahol az edzőtáborozása alatt specifikus edzéseket végzett Cristiano Valoppi irányításával. A csíki sportoló az MC4-es kategóriában állt rajthoz, csütörtökön este az 1 kilométeres időfutamon az ötödik helyen zárt úgy, hogy az első 250 méter után a negyedik legjobb ideje volt. Az üldözéses verseny volt, amelyen egy dobogós helyet tűzött ki célul Novák, ám annak ellenére, hogy az elmúlt négy évben ebben a versenyszámban a legjobb idejét érte el, ez mégsem volt elég ahhoz, hogy a döntőbe jusson. „Sajnos nem használtam ki teljesen a felkészülésemet és félve versenyeztem. Nagyon lassan kezdtem a futamot és a végén már túl késő volt gyorsítani” – írta közösségi oldalán a csíkszeredai sportoló. A 4 kilométeres üldözéses verseny felénél a nyolcadik volt Novák, ám az utolsó kétezer méteren a harmadik legjobb időt tekerte, végül ez csak a hatodik helyre volt elég. A világbajnokságon Novák Károly Eduárd utolsó versenyszáma, a 15 km-es szakítópróba (scratch) lapzártánk után ért véget.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 26-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek