hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Ötödik hely Vilniusban: Szinten maradtak

Akárcsak egy évvel ezelőtt, ezúttal is a negyedik helyen zárta a Divízió II/A csoportos jégkorong/világbajnokságot az U20-as, többségében székelyföldi játékosokból álló romániai válogatott. A szakadék viszont mélyült az első hárommal szemben.

Befejeződött a Divízió II/A csoportos U20-as jégkorong-világbajnokság, amelyen a többségében székelyföldi játékosokból álló romániai válogatott három vereséggel és két győzelemmel zárt.
A válogatott zárásként tét nélküli meccset játszott Spanyolország ellen, amely találkozó tétje csupán az volt, hogy mely csapat végez a 4., illetve az 5. helyen. A papírforma szerinti favoritnak Demeterék számítottak, akiknek viszont a pályán is bizonyítaniuk kellett. Az első harmad már Kardáék fölényét hozta, ennek ellenére 1–1-re zártak a felek. A második felvonástól kezdve azonban kidomborodott a két csapat közti különbség, és Karda, illetve a Csíkszeredai Sportklub csatárának, Cășăneanunak, két góljával végül sima 4–1-es sikert könyveltek el.
A válogatottól ez volt elvárható, hiszen egy olyan országból jönnek, ahol a szövetség U20-as bajnokságot volt képes szervezni megfelelő komolysággal. Egy évvel ezelőtt is negyedik volt a válogatott, akárcsak most, azzal a különbséggel, hogy tavaly még a litvánokat megszorították, most pedig ez sem sikerült. A világbajnokságot végül Japán nyerte, és feljutott a Divízió I/B csoportba, amelyet egy hónapja Magyarország válogatottja nyert meg.

Divízió II/A világbajnokság
5. forduló: Románia – Spanyolország 4–1 (1–1, 2–0, 1–0) /Sándor-Székely Ottó (9.), Karda Előd Márton (38.), Eduard Cășăneanu (40., 48.), illetve Sergio Sarasa (11.)/; Nagy-Britannia – Szerbia 5–2 (2–0, 0–2, 3–0); Litvánia – Japán 5–2 (0–3, 0–1, 1–2).
A világbajnokság végeredménye: 1. Japán 15 pont, 2. Nagy-Britannia 11 pont, 3. Litvánia 9 pont, 4. Románia 6 pont, 5. Spanyolország 4 pont, 6. Szerbia 0 pont.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb