Ötödik hely az elődöntőben

33

Közel állt ahhoz, hogy az országos döntő tornára kvalifikálja magát a Csíkszeredai VSK lány ifjúsági V-ös csapata, ám végül ez egy hajszálon múlott. A csíki csapat ugyanis a legjobb négybe kellett volna bekerüljön, de az ötödik helyet csípte el. Két győzelem és két vereség volt a kézilabdás lányok mérlege.

Nagybánya adott otthont lány ifjúsági V-ös kézilabda országos elődöntő tornájának, amelyen nyolc csapat lépett pályára. Köztük volt a Csíkszeredai VSK is, amely egy csoportba került a Marosvásárhelyi Pegazussal, a Nagybányai ISK-val és a torna toronymagas esélyesével a Nagybányai HCM-vel.
A csapat sokáig jól tartotta magát a csoport első meccsén a Marosvásárhelyi Pegazus ellen, viszont a bravúr ezúttal is elmaradt, akárcsak a regionális döntőben. Következett a Nagybányai ISK csapata, akit könnyedén győzött le a gárda, viszont az eredmények alakulása alapján a csoport utolsó meccsén nagyarányú siker kellett volna a továbbjutáshoz, a tornát később veretlenül megnyerő Nagybányai HCM ellen. A helyosztón könnyed hétgólos győzelemmel sikerült megkaparintaniuk az ötödik helyet, azzal a Nagybányai Martával szemben, aki csak gyengébb gólarányának köszönhetően maradt le a továbbjutásról.
A lányok derekasan helytálltak és minden dicséretet megérdemelnek. A csapat edzői ezúton is értesítik az érdeklődőket, hogy 2005-ös és ennél kisebb születésű lányokat várnak a csapatba. Érdeklődni a 0740–136350-es telefonszámon lehet.
Eredmények: csoportkör: VSK Csíkszereda – Marosvásárhelyi Pegazus 13–19, VSK Csíkszereda – Nagybányai ISK 14–11, VSK Csíkszereda – HCM Nagybánya 12–20; az ötödik helyért: VSK Csíkszereda – Nagybányai Marta 16–9.
A VSK csapata: Iarca Magdolna Szidónia, Erőss Katalin, Antal Réka, Koós Klaudia, Péter Eszter, Simon Nóra Tamara, Ferencz Gyöngyössy Hanga, Mandel Kata, Kovács Judit, Csorba Adrien, Forró Ágnes Boróka, Gál Anna Ilka, Manea Noémi. Edzők: Erőss Levente, Léstyán István, Szabó Előd Zsolt.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.