Öten lettek országos bajnokok

Háromszéken zárult a pontvadászat

487

Sepsiszentgyörgy adott otthont a motocross országos bajnokság utolsó fordulójának. A szombati viadalon négy csíki sportoló nyert futamokat, mi több, mind a négyen országos bajnokok lettek. Hargita megyének az ötödik bajnoki címet egy gyergyóditrói homokfutós szerezte.

A csíki bajnokok: Becze Csillag Vince, Erőss Koppány, Fazakas Zoltán és Okos Zsolt

Szombaton Sepsiszentgyörgyön tartották a motocross országos bajnokság utolsó fordulóját, a versenyeken négy csíki pilóta vett részt, akik összesen hét futamgyőzelmet szereztek. A Bukaresti Steaua színei­ben versenyző csíkszeredai motorosok közül négyen országos bajnoki címet szereztek, míg egy gyergyóditrói sportoló is megnyerte a pontvadászatot.
Az idei motocross országos bajnokságban öt fordulót és tíz futamot tartottak. A pontvadászat április végén a Giurgiu megyei Prundun kezdődött, majd Érmihályfalván, Lugoson, Szé­kelyudvarhelyen tartottak futamokat, a bajnokság pedig a szombati, sepsiszentgyörgyi fordulóval zárult.
Annak ellenére, hogy csak egy fordulón vett részt, Balázs István az MX2 kategóriában ötven ponttal hatodikként zárt, a székelyudvarhelyi motoros két futamot nyert, ráadásul hazai pályán.
Az ifjúsági III-as korosztályban az 50 cm3-es kategóriában Becze Csillag Vince idén legyőzhetetlen volt. A csíki motoros minden futamot megnyert és a maximálisan megszerezhető 250 ponttal lett oprszágos bajnok. A kategóriában egyébként heten harcoltak a bajnoki címért.
A 85 cm3-es kategóriában Erőss Koppány Sepsiszentgörgyön mindkét futamot megnyerte, így ő is országos bajnok lett. A tizenkét éves motoros csak az első fordulóban kapott ki ellenfeleitől, Prundun az első futamon nem szerzett pontot, a másodikon pedig a hatodik helyen zárt, ám ezt követően zsinórban mind a nyolc futamot megnyerte, így a kategóriában induló tizenöt versenyző közül idén ő lett a legjobb.
A veterán I-es kategóriában Fazakas Zoltánnak is csak Prun­dun akadtak gondjai. Az első fordulót egy második és egy harmadik hellyel zárta, majd zsinórban három futamot nyert, Lugoson a második futamon újra a második lett. A két székelyudvarhelyi futamgyőzelemre Sepsiszentgyör­gyön még egy elsőséget és egy második helyet tett rá, így Fazakas is országos bajnoki címet szerzett.
Az MX1 kategóriában a gyer­gyóditrói Kovács Balázs csak a székelyudvarhelyi fordulón vett részt, ahol egy harmadik és egy negyedik helyet szerzett, 38 ponttal pedig a 13. helyen zárt az országos bajnokságban.
Az amatőr MX2 kategóriában egy futamot nullázott, a többit viszont megnyerte Okos Zsolt, így a csíkszeredai motoros bajnoki győzelmét nem nagyon veszélyeztette a többi tizennyolc pilóta.
A Hargita megyei sportolók közül az ötödik bajnoki címet egy gyergyóditrói pilóta szerezte. A DitRiders sportolója, Kovács Gergőnek némileg könnyebb volt a sikert elérni, hiszen a homokfutósoknak csak három fordulót tartottak. Kovács viszont Prundun, Székelyudvarhelyen és Gyergyószárhegyen is megnyerte a futamokat, így hatvannégy pontos előnnyel nyerte a Quad kategória bajnokságát üldözőjével szemben. A kategóriában még négy DitRiders-es indult, akik csak a székelyudvarhelyi futamokon vettek részt. Lőrincz Csaba 36, Vass Imre Loránd 33, Levente Attila 18 pontot szerzett, míg Gergely Zsolt pont nélkül zárta a bajnokságot.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek