Öten három helyre

36

Továbbra is kiélezett harc folyik a hazai labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszást érő 4–6. helyeiért. Két fordulóval az alapszakasz zárása előtt öt csapatnak van még matematikai esélye arra, hogy csatlakozzon a már biztosan felsőházi rájátszásba jutó kolozsvári, craiovai és fővárosi csapathoz. Mindeközben az éllovas elbocsátotta edzőjét.

A hazai labdarúgó 1. Liga alapszakaszának 24. fordulója előtt nyolc, ám tegnaptól már csak öt csapat harcol a felsőházi rájátszást érő 4., 5. és 6. helyért. A tabellát vezető Kolozsvári CFR, a Románia-kupa-címvédő U Craiova és a Bukaresti FCSB már biztosan a felsőházban folytatja március közepétől a pontvadászatot, ám e három csapat az alapszakaszbeli első helyezésért küzd, a kincses városiak előnye három pont az üldözőkkel szemben.
Két fordulóval a zárás előtt az Astra Giurgiu, a Sepsi OSK, a FC Botoșani, a Poli Iași és a Viitorul Konstanca harcol a felsőházba jutásért, az öt gárda közül három biztosan csatlakozhat a kolozsvári–craiovai–FCSB trióhoz. Ám a felsőházba igyekvők előtt két nehéz mérkőzés van még.
Az öt gárda közül az Astra Giurgiu van a legkedvezőbb helyzetben, a Duna-partiak a hétvégén az FC Hermannstadt csapatát fogadják, az alapszakasz utolsó fordulójában pedig Craiova ellen játszanak idegenben. A Sepsi OSK programja talán a legnehezebb az összes versenyben lévő csapat közül, a háromszékiek hazai pályán fogadják pénteken a szintén felsőházba igyekvő FC Viitorult, majd az utolsó fordulóban Kolozsvárra látogatnak. A FC Botoșani vasárnap a Medgyesi Gaz Metant fogadja, az alapszakasz utolsó fordulójában pedig a FC Viitorul otthonában lépnek pályára. A Poli Iași dolga sem túl könnyű, szombaton a Kolozsvári CFR ellen idegenben játszik a moldvai csapat, majd az utolsó fordulóban a FC Hermannstadtot fogadja.
A Sepsi OSK nemcsak a Viitorul elleni meccsre kell figyeljen a hétvégén, hanem a kolozsvárira is, hiszen amennyiben a háromszékiek és a CFR is nyer, úgy a sepsiszentgyörgyiek biztosan a felsőházban folytathatják a küzdelmeket az utolsó forduló eredményeitől függetlenül.

Menesztették az edzőt
A Kolozsvári CFR vezetősége tegnap úgy döntött, megválik a csapat edzőjétől, noha a gárda vezeti az alapszakaszt. Antonio Conceicao tavaly júliusban ült le a CFR kispadjára, a 2018/2019-es bajnokságban 24 meccsen vezette a kolozsváriakat, 13 alkalommal győztesen is hagyták el a pályát játékosai, hétszer ikszelt és mindössze négy vereséget könyvelt el. Ami azonban a menesztés mellett döntött, az az idei szereplés, a CFR 2019-ben három meccsen csak két pontot szerzett.
A kolozsváriak közösségi oldalukon tegnap délben közölték, hogy a csapatot a Poli Iași elleni bajnokira az eddigi másodedző, Alin Minteuan készíti fel és ő is irányítja majd a kolozsváriakat a kispadról a hétvégi találkozón. Minteuan 1993 és 1997, majd 2005 és 2009 között volt a CFR focisa, játékos-pályafutásának végén pedig a kolozsvári klubnál vállalt edzői tevékenységet, mi több, a 2010/2011-es idényben néhányszor a felnőttcsapatot már irányította.
Sajtóhírek szerint a CFR vezetői szóban megegyezetek Dan Pet­rescuval, akit azonban szerződés köt egy kínai másodosztályú csapathoz.
Az 1. Liga 25. fordulójának mérkőzései: Sepsi OSK – FC Viitorul, Astra Giurgiu – FC Hermannstadt, Poli Iaşi – Kolozsvári CFR, Dunărea Călărași – Dinamo, FC Botoşani – Medgyesi Gaz Metan, Bukaresti FCSB – U Craiova, Concordia Chiajna – FC Voluntari.
Az állás: 1. CFR 48 pont, 2. Craiova 45 p., 3. FCSB 45 p., 4. Astra 36 p., 5. Sepsi OSK 36 p., 6. Botoșani 35 p., 7. Viitorul 34 p., 8. Iași 34 p., 9. Hermannstadt 29 p., 10. Gaz Metan 29 p., 11. Dinamo 28 p., 12. Dunărea 22 p., 13. Concordia 18 p., 14. Voluntari 17 p.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek