Öt visszatérő és öt új művész

14. Free Camp alkotótábor

459

Romániai, magyarországi és Ausztriából érkező művészekkel elkezdődött az idei, immár 14. Free Camp Csíkszeredában. Az alkotótábor résztvevőinek munkáiból május 4-én, jövő pénteken nyílik tárlat, de addig is – a jóízlés határain belül, az alkotómunkát nem zavarva – látogatható az ideiglenes „műterem” a Művészetek Házának márványtermében.

Alkotás közben a művészek. Szabad telep Fotó: László F. Csaba

Botár László, az alkotótábor házigazdája mellett idén is találkozhatunk az egyetlen örökös visszatérővel, a Bécsben élő Free Camp-alapító Fazakas Csabával. A megyéből a székelyudvarhelyi Elekes Gyula először van jelen, akárcsak a marosvásárhelyi Mariana Șerban és a bukaresti Carmen Olteanu. Ugyancsak első ízben csatlakozott az alkotóműhelyhez az osztrák Klaus-Joachim Keller, valamint a szintén osztrák Verena Prand­stätter. A három magyarországi, dunaharaszti vendég – Lehel Endre, Mikó F. László és Schwarz Volker – már nem először meghívottja a képzőművészeti tábornak.
A művészek kedden érkeztek, tegnap kezdődött el a munka – egyeseknek máris alkotással, másoknak pedig a várossal való ismerkedéssel.
Az alkotótábor munkáiból jövő pénteken kiállítás nyílik a Megyeháza Galériában. A tárlatot Kovács Árpád székelyudvarhelyi és Ana Traci-Neagoe bukaresti művészeti írók méltatják.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.