Öt vereség a spanyolországi vébén

50

A lehető legrosszabbul sikerült a romániai női jégkorong-válogatottnak a Divízió II B csoportos világbajnokság, amelynek az elmúlt héten a spanyolországi Valdemoro adott otthont. A romániai csapatnak nem sikerült egyetlen mérkőzésen sem győznie és kiestek a Divízió II-ből. Jövőben selejtezőkörben játszhatnak a lányok.

Egye meccsét sem sikerült megnyernie a romániai női jégkorong-válogatottnak az elmúlt héten Valdemoróban tartott Diovízió II B csoportos világbajnokságon. Noha a csapat úgy indult útnak, hogy célkitűzésként a csoportban maradás szerepelt, a lányoknak nem sikerült ez, igaz, tavaly is csak egy véletlen folytán maradtak a csoportban.
Két éve, 2016-ban Szófiában a házigazda bolgárokat és Hong Kong csapatát a rendes játékidőben, Dél-Afrika válogatottját pedig aranygóllal győzték le a lányok a Divízió II B csoportba jutásért kiírt selejtezőben. Tavaly Izlandról is úgy tért haza a romániai válogatott, hogy ellenfelei – Mexikó, Spanyolország, Új-Zéland, Izland és Törökország – mind legyőzték a csapatot, az utolsó hely pedig a kiesést jelentette. Viszont némileg megváltozott a kiírás, hiszen idén a nőknél nem rendeztek Top Divíziós vébét, ahonnan tavaly a csehek kiestek és ahová a japánok feljutottak, ezért a Divízió I B csoporttól lefelé nem volt kieső, így tavaly a romániai válogatott „megmenekült” és az utolsó előtti vonalban maradhatott.
A romániai csapatba előzőleg majdnem minden hazai leigazolt hokist behívtak, közülük tizenheten a Csíkszeredai Sportklub tagjai. Az Elekes Levente és George Pogăcean edzőpáros 17 mezőnyjátékossal és két kapussal indult el a spanyolországi vébére. Végül a Sportklubtól Adorján Katalin, Balló Noémi, Bálint Hanga, Csiszér Timea, Iuga Diana, Kurkó Andrea, Miklós Emőke, Popescu Magdolna, Sajtos Katalin, Sándor Ibolya, Váncsa Melinda és Zerkula Erika lett tagja a vb-keretnek, a Brassói Coronától Ana Voicu, míg a Bukaresti ISK Triumftól heten utazhattak a spanyolokhoz.
Az első meccsen Új-Zélandtól 6–3-ra, a másodikon a Kínai Köztársaság–Tajpejtől 9–4-re, Spanyolországtól 12–0-ra, Izlandtól 12–1-re, végül Törökországtól 8–4-re kaptak ki Elekes Levente tanítványai.
A csoportot a házigazda spanyolok nyerték, a romániai válogatott utolsó lett, ezzel pedig kiestek, ha csak jövőre újra nem lesz változtatás a női világbajnoki kiíráson. Amennyiben nem lesz változás, úgy a Divízió II B selejtezőjében Belgium, Bulgária, Dél-Afrika és Hong Kong lesz Románia ellenfele.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 26-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek