Öt új mentőautó érkezett

Tizenhét éve futó járműveket cserélnek le

105

Még a garázsban várakoznak, de év vége előtt már szeretnék munkába állítani azt az öt új mentőautót, amellyel a napokban bővült a Hargita Megyei Mentőszolgálat járműparkja.

Új autó, benne új felszereléssel. Bővült a gépkocsipark Fotó: László F. Csaba

Országszerte 420 mentőautót oszt szét az év végéig az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség. Az első 43 autó a napokban érkezett meg az ország központi megyéibe, köztük Hargita megyébe – adta hírül az Agerpres hírügynökség.
A Hargita Megyei Mentőszolgálat öt mentőautót kapott, a kocsik már a mentőszolgálat garázsában várakoznak a bejegyzésre, a biztosítások megkötésére és az egyéb formaságok elintézésére. Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat igazgatója azt mondta, reményeik szerint már jövő héten, de év végéig mindenképpen munkába állítják az új kocsikat.
A Renault márkájú mentőautók esetkocsik lesznek, felszerelésük alapján mentőasszisztensek dolgozhatnak rajtuk. Azt még nem döntötték el, hogy a megye melyik részén teljesítenek majd szolgálatot, az új járműveket ezután sorolják be a mentőszolgálat valamelyik területi egységéhez.
Péter Szilárdtól megtudtuk: jövőre újabb kocsikat várnak, négykerék-meghajtású, illetve mentőorvos munkavégzésére alkalmas járművek is érkeznek, ezekre folyamatban van a központi közbeszerzés. A már megérkezett autókra is nagy szükség volt, hisz hét olyan kocsijuk van, amelyek még 2001 előttiek. Ugyanakkor a megye domborzati sajátosságai miatt négykerék-meghajtású kocsik és orvosi mentő is kell, hisz a 2014-ben kapott ilyen autó már több mint 250 ezer kilométert teljesített – mutatott rá Péter Szilárd.
Jelenleg a mentőszolgálatnak 64 mentőautója van, a kocsik többségét az elmúlt tíz évben kapták – részletezte az igazgató. Hozzátette, ezek is lefutották már a maguk több százezer kilométerét, és az utóbbi időben nagyon sok javításra volt szükség, több kocsinak a motorját is kellett javítani. Ilyenkor a 2001 előttieket vették elő a tartalékból.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek