Öt ponttal tért haza a Sportklub

49

Megyei rangadót rendeztek a román jégkorongbajnokság hétvégi páros fordulójában. A Gyergyó­szentmiklósi Progym a Csíkszeredai Sportklubot fogadta. A pénteki találkozót a hosszabbításban, míg a szombatit már a rendes játékidőben húzta be a csíki csapat.

Értékes pontokkal gazdagodott a Csíkszeredai Sportklub Gyergyóban
Értékes pontokkal gazdagodott a Csíkszeredai Sportklub Gyergyóban

Szeptemberben Csíkszeredá­ban két szoros mérkőzést játszott a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyószentmiklósi Progym, amelyeken a kék-fehérek begyűjtötték mind a hat pontot. Az akkori vereségért szeretett volna visszavágni a Progym a Sportklubnak, ezúttal hazai környezetben.
Ehhez a felek első mérkőzésén álltak a legközelebb, amikor még előnyt is sikerült kicsikarniuk maguknak. A második harmad után ugyanis 2–1-re vezettek még. Az utolsó felvonásra viszont fordított a Sportklub, amikor Farkas és Valchar mattolta Molnárt. Az utolsó percben viszont hosszabbításra mentette a meccset Novak, miután egy előnyös helyzetet gólra váltott. A hosszabbítás mindössze 23 másodpercet tartott hiszen Campbell gólja lezárta a mérkőzést.
Másnap a második harmad közepéig simának nézett ki a meccs, hiszen Moldován és az új kazah Szolarjov góljaival 4–1-re vezetett a Sportklub. Innen felállt a Progym 4–3-re, de az utolsó felvonásban a helyzeteivel jobban sáfárkodó Sportklub további két gólt szerezve behúzta a meccset. Érdekes statisztika a két összecsapásból, hogy a Sportklub összesen 11 alkalommal került emberhátrányba, amelyekből nagyon rosszul jött ki, hiszen a piros-fehérek öt alkalommal is eredményesek tudtak lenni emberelőnyben.

Eredmények
Péntek: Gyergyószentmiklósi Progym – Csíkszeredai Sportklub 3–4 (1–1, 1–0, 1–2, 0–1) – hosszabbítás után /Csergő (16.), Kosztromin (33.), Novak (59.), illetve Farkas (11., 42.), Valchar (51.), Campbell (61.)/.
Szombat: Gyergyószentmiklósi Progym – Csíkszeredai Sportklub 3–6 (1–1, 2–3, 0–2) /Novak (16., 34.), Csergő (36.), illetve Moldován (10., 21.,53.), Szolarjov (25., 26.), Lanceleve (50.)/.
A Csíkszeredai Sportklub ma és holnap 18.30-tól Csík­karc­falvára utazik, ahol a Buka­resti Steaua vendégei lesznek. A Gyer­gyószentmiklósi Progym kedden és szerdán ugyancsak 18.30-tól a címvédő Galaci Dunăreát fogadja.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek