csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Öt-öt pontot itthon tartottak

Az Újpest, illetve a Hokiklub Budapest csapatai portyáztak a hétvégén Székelyföldön, ahol a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói HK vendégei voltak. Nem voltak túl vendégszeretők a csapatok.

Vezetett ugyan Csíkszeredában is a Budapesti Hokiklub, de a meccs utolsó felében már a Sportklub diktálta az iramot Fotók: László F. Csaba

Alaposan beindult a jégkorong Erste Liga, és pénteken rég nem látott teljes fordulót sikerült rendezni, azaz öt meccs volt terítéken, hogy másnap a Székelyföldön tartózkodó Újpest és Hokiklub Budapest tudja le második meccsét is.

Veretlen maradt a Sportklub
A hétvége felvezetésének rangadóján a Csíkszeredai Sportklub az Újpestet látta vendégül. A mérkőzés a várakozásokkal ellentétben nem hozott olyan iramos perceket, mint amire számítani lehetett volna. A vendégek kétszer is vezetést szereztek, ám a Sportklub kétszer is egyenlíteni tudott, hogy majd a harmadik felvonásban a vezetést is megszerezzék. Ebben a húsz percben a kék-fehérek sokkal többet tettek a sikerért, ám elég volt egy eladott korong, és az ellenfél egyenlíteni tudott, majd a hosszabbításig is kihúzták. A ráadás mindössze 40 másodpercet tartott, amikor egy remek Shalla–Becze váltás után utóbbi szerzett győztes gólt.
Másnap a Hokiklub Budapest érkezett a Vákár Lajos Műjégpályára, de sok örömük nem telt a 60 percben. Az első harmadot még kibírták egy gólon, Kiss Bence remeklésének köszönhetően, hogy a folytatásban esélyük se legyen; végül hatgólos vereséget szenvedtek.

Igazi karaktert mutatott a GYHK
A Gyergyói HK fordított sorrendben játszott. Pénteken előbb a Hokiklub látogatott Gyergyószentmiklósra, és igencsak megszorongatták a hazaiakat. A meccs feléig egyenlő ellenfelei voltak a piros-fehéreknek, hogy a folytatásban felüsse fejét a fáradtság. Ezt viszont nem igazán tudta kihasználni a GYHK. Sőt tíz perccel a vége előtt hátrányba kerültek. Innen sikerült talpra állni, és előbb egyenlítettek a hazaiak, majd a hosszabbításban a győztes gólt is megszerezték.
Másnap az Újpest érkezett, és bár az első harmadban Góga előnyös találatával megvolt a vezetés, de a második 20 perc katasztrofálisan sikerült. A vendégek pár perc leforgása alatt három gólt szereztek. Ekkor nem igazán ment a hazai szekér, és az sem volt, aki tolta volna azt, hogy túllendüljenek a holtponton. A záró játékrészre minden megváltozott. Pesztunov vette a hátára a csapatot és vezetésével előbb egyenlített a GYHK, majd a hajrában Góga a vezetést is visszaszerezte, hogy végül Tendler üres kapus gólja lezárja a nyitott kérdéseket.

Buschbacher eligazolt
Alig érkezett meg, máris eligazolt a Gyergyói HK kanadai–román kettős állampolgárságú játékosa, Phil Buschbacher. A klub egy rövid közleményben tájékoztatta a szurkolókat erről.
„A Gyergyói Hoki Klub tájékoztatja a szurkolókat, hogy az kanadai–román állampolgárságú csatár, Phil Bushbacher már nem tagja csapatunk keretének. A játékos jelezte, hogy távozni szeretne Gyergyószentmiklósról; a szerződésbontás közös megegyezéssel történt. Phil jelen pillanatban új csapatot keres, de az biztos, hogy nem az Erste Ligában, vagy a romániai bajnokságban szereplő valamelyik ellenfelünket erősíti majd” – áll a közleményben.
A mai műsor: Schiller-Vasas HC – Debreceni DEAC (19), Fehérvári Titánok – Brassói Corona (19.30).
Román bajnokság
Péntek és szombat: Galaci CSM – Bukaresti Sportul Studențesc 15–1 (4–0, 9–1, 2–0) és 17–0 (3–0, 8–0, 6–0).
Ma: Sapientia U23 – Gyergyói HK (17).
Holnap: Gyergyói HK – Sapientia U23 (18.30).

Erste Liga, eredmények

Péntek: Gyergyói Hoki Klub – Hokiklub Budapest 2–1 (0–0, 0–0, 1–1, 1–0) – h. u. /Raszulov (54.), Valdix (61.), illetve Lóczi (51.)/; Csíkszeredai Sportklub – Újpest 4–3 (1–1, 1–1, 1–1, 1–0) – h. u. /Taratuhin (12.), Rokaly Sz. (40.), Pelley (45.), Becze (61.), illetve Pance (11.), Carlson (34., 49.)/; Schiller-Vasas HC – Brassói Corona 4–3 (1–1, 3–1, 0–1) /Fliszár (3., 36.), Hetényi P. (30.), Kováts (34.), Fowlie (6.), Rabbit (40.), Péter (44.)/; Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni DEAC 4–1 (1–0, 0–0, 3–1) /Vourijarvi (18.), Dansereau (41.), Turcotte (41.), Mazurek (51.), illetve Kulesov (54.)/; Fehérvári Titánok – Ferencváros-Telekom 0–5 (0–0, 0–2, 0–3) /Tóth G. (23.), Fitzgerald (38., 48.), Nagy G. (45.), Switzer (54.)/.
Szombat: Gyergyói Hoki Klub – UTE 5–3 (1–0, 0–3, 4–0) /Góga (5., 57.), Tendler (44., 60.), Ferencz-Csibi (46.), illetve Nemes (25.), Vincze (28.), Varga (28.)/; Csíkszeredai Sportklub – Hokiklub Budapest 7–1 (1–1, 2–0, 4–0) /Kuljas (9.), Căsăneanu (30.), Pelley (40.), Becze (41.), Fodor (44.), Brophey (47.), Shalla (58.), illetve Lőczi (5.)/.
A Dunaújvárosi Acélbikák – Fehérvári Titánok, illetve a Ferencváros-Telekom – Brassói Corona mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb